HomeNEWSΠρωτόγνωρο: Το skype έκανε «πρεμιέρα» στις φυλακές...

Πρωτόγνωρο: Το skype έκανε «πρεμιέρα» στις φυλακές…

Με πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι κρατούμενοι των φυλακών της χώρας, θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με συγγενείς τους με τη χρήση του Skype

Η πρώτη δοκιμή της επικοινωνίας αυτής, έγινε μεταξύ κάποιων κρατουμένων της φυλακής Λάρισας από τη μία πλευρά και του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτ. Φυτράκη από την άλλη.

Η συνομιλία διήρκεσε 40 λεπτά, και είναι η αρχή της καθιέρωσης της «συνομιλίας» του υπουργείου Δικαιοσύνης με τους κρατουμένους που φοιτούν στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, τα οποία λειτουργούν σε διάφορες φυλακές της χώρας. Με άλλα λόγια, θα θεσπιστεί σε εβδομαδιαία βάση, η «ώρα του κρατουμένου».

Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ των 2 πλευρών, ήταν σχετικά με την εκπαίδευση στις φυλακές, το ποινικό και το σωφρονιστικό σύστημα, τα προβλήματα των κρατουμένων και τις βλέψεις των ανθρώπων του υπουργείου για μελλοντικές ρυθμίσεις. 

Οι εκπαιδευόμενοι κρατούμενοι στο ΣΔΕ (σχολείο δεύτερης ευκαιρίας) της φυλακής Λάρισας, είχαν την επιθυμία επίσης, να ενημερώσουν τον κύριο Φυτράκη για την μια ιδέα, την οποία προσπαθούν να υλοποιήσουν σχετικά με τη «δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας».

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, μέσω της επικοινωνίας με τους συγγενείς τους,οι κρατούμενοι θα διευκολυνθούν στην κοινωνική τους επανένταξη, διατηρώντας ανοιχτούς διαύλους με τον έξω κόσμο. Γι’ αυτό το λόγο θα γίνει προσπάθεια για τοποθέτηση συσκευών με σύνδεση Skype στις φυλακές, στο μέτρο των σχετικών οικονομικών δυνατοτήτων.

Κεντρική φωτογραφία: news247

Λευκάδα: Μοναδικές φυσικές ομορφιές και ασυναγώνιστες παραλίες!

Καλοκαιρινή συνταγή: Πέννες με τόνο, πιπεριές και καλαμπόκι!

Διαβαστε επισης

loading...