HomeNEWSΤελικά πόσο εύκολο το έχουμε το αντιβιοτικό στην Ελλάδα;

Τελικά πόσο εύκολο το έχουμε το αντιβιοτικό στην Ελλάδα;

Εμείς άλλου είδους πρωτιές θέλουμε για την χώρα μας, αλλά από ότι φαίνεται το story των αρνητικών πρώτων θέσεων θα μας κυνηγά για καιρό ακόμα.

 

Αφήνουμε στην άκρη τα αρνητικά των κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων μιας και αυτή την φορά έχουμε να κάνουμε με θέμα Υγείας. Πρώτη θέση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο κατέλαβε η Ελλάδα σε ότι έχει να κάνει με την χρήση αντιβιοτικών. Και δεν μιλάμε για αυτά που παίρνουμε από μόνοι μας όταν το «παίζουμε» γιατροί στο σπίτι. Μιλάμε για συνταγογραφημένα φάρμακα ανά κεφάλι.

 

 

Displaying IMG_0045.JPG

 

Τελικά τα χάπια τα έχουμε πολύ εύκολα στον τόπο μας και τα παίρνουμε για το παραμικρό καθιστώντας μας ευάλωτους χειρότερα σε αρρώστιες αλλά και κάνοντας στο τέλος κακό στην ίδια μας την υγεία με αυτόν τον εθισμό, γιατί περί εθισμού μιλάμε πλέον. Είναι προφανές ότι οι Έλληνες είναι της άποψης ότι τα αντιβιοτικά θεραπεύουν τη γρίπη και το κρυολόγημα, ότι ρίχνουν τον πυρετό, ότι πρέπει να υπάρχουν σε πληθώρα πάντα στο σπίτι και ότι μπορούν να σταματήσουν την αγωγή μόλις αισθανθούν καλύτερα.

 

Δυστυχώς όμως τα αντιβιοτικά δεν είναι αντιπυρετικά, και πέρα από την υποτιθέμενη θεραπεία που προσφέρουν, προσφέρουν απλόχερα και ανεπιθύμητες ενέργειες.  Πέρα από τις παρενέργειες το πιο σημαντικό όπως σας προείπαμε είναι ότι με την συχνή χρήση τους, αναγκάζουμε τα μικρόβια που έχουμε φυσιολογικά σαν οργανισμοί, να αποκτήσουν αντοχή στα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούμε αλόγιστα.

 

Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει την κατάχρηση των φαρμάκων ανά χώρα και εάν και η έρευνα αφορά το 2014 σας διαβεβαιώνουμε ότι τα νούμερα δεν έχουν πέσει. Στην πρώτη θέση η Ελλάδα, ακολουθεί η Ρουμανία και την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Γαλλία. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκουμε την Λετονία, την Εσθονία και την Ολλανδία.  

 

Εσείς δοκιμάσατε αυτό το… φάρμακο; Συνταγογραφημένο από γνωστό συγκρότημα για κάθε περίσταση!

Χώρες για να μην κάνεις… στάση! Ένας κατατοπιστικός χάρτης που δείχνει ποιες να αποφύγετε!

Διαβαστε επισης

loading...