HomeNEWSThe truth is out there… Τι θα ανακοινώσει η NASA απόψε το...

The truth is out there… Τι θα ανακοινώσει η NASA απόψε το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου;

Μήπως ήρθε η ώρα να παραδεχτεί ότι υπάρχουν πράσινα ανθρωπάκια και ότι ήδη ζουν ανάμεσά μας;

 

Προς απογοήτευση όλων των φαν των X-Files, αυτό που υποθέτουμε ότι θα ανακοινώσει είναι νέες ενδείξεις ύπαρξης υπόγειου ωκεανού στον πλανήτη Ευρώπη. Πρόκειται για ένα μεγάλο φεγγάρι του Δία στο οποίο εναποθέτουν τις περισσότερες ελπίδες τους οι αστρονόμοι για ύπαρξη ζωής εκτός του πλανήτη μας.

 

Σύμφωνα με την προαναγγελία της NASA απόψε: «Οι αστρονόμοι θα παρουσιάσουν αποτελέσματα από μια μοναδική καμπάνια παρατήρησης της Ευρώπης, η οποία έδωσε απροσδόκητες ενδείξεις δραστηριότητας που θα μπορούσε να σχετίζεται με την ύπαρξη ενός υπόγειου ωκεανού».

 

Για τους μη γνώστες του αντικειμένου, ενημερώνουμε ότι το 2012, το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble παρατήρησε υδρατμούς πάνω από την περιοχή του νότιου πόλου της Ευρώπης, όμως το φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί έκτοτε. Εάν πράγματι υπάρχει ο εν λόγω ωκεανός τότε θα σήμαινε ότι διαθέτει την ενέργεια και τα χημικά συστατικά που χρειάζεται για να εμφανιστεί μικροβιακή ζωή.

 

Να σημειωθεί ότι πιθανότητα ύπαρξης ωκεανών υπάρχουν και σε έναν ακόμα δορυφόρο του Δία, τον Γανυμήδη καθώς και σε έναν του Κρόνου, τον Εγκέλαδο.

 

Star Wars αλλά όχι Star Wars από την Disney το 2020;

Διαγωνισμός athenstimeout.gr – Κερδίστε βιβλία από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Διαβαστε επισης

loading...