Οι 5+1 καλύτερες καντίνες της πόλης

Οι 5+1 καλύτερες καντίνες της πόλης

Το βρώμικο είναι μεγάλη υπόθεση στην Ελλάδα. Όταν έχει τελειώσει η διασκέδαση, όταν τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους, όταν τα πάντα είναι γύρω σου κλειστά, υπάρχει μία μόνο λύση. Αυτό το μικρό μαγαζάκι, η καντίνα που σε περιμένει υπομονετικά για να σε σερβίρει , να σε ταΐσει και να σε στείλει σπίτι ολοκληρωμένο και ευτυχισμένο.

 

Μαβίλη // Πλατεία Μαβίλη

 

Είναι Η Καντίνα με Η και Κ κεφαλαία. Η νυχτερινή διασκέδαση στην Αθήνα αρχίζει και τελειώνει εδώ. Πρόκειται για μια από τις ιστορικότερες επιχειρήσεις του είδους, χρόνια στο ίδιο σημείο, σταθερή στην ποιότητα και πιστή στον Έλληνα ξενύχτη. Ήταν εκεί όταν στην πλατεία είχε δύο μαγαζιά μόνο. Οι σκληροπυρηνικοί παραγγέλνουν βραστό ή ψητό. Οι νεότεροι κοτομπουκιές με σος που είναι της μοδός.

 

Το σαντουϊτσάδικο του Γιώργου // Μενίδι

 

Το βασικό μυστικό εδώ είναι η Ποντιακή σος που ακούει στο όνομα Ατζίκα και συνταράσσει ουρανίσκους. Ο Γιώργος που έχει το σαντουϊτσάδικο έχει πάρει τη συνταγή από την Πόντια γιαγιά του και η επιχείρηση του ανθεί και μεγαλώνει. Εύγε!

 

Johnie Hot Dog // Καλλιθέα

 

Καντίνες υπάρχουν πολλές αλλά η συγκεκριμένη έχει άποψη στη σάλτσα κάτι που της δίνει πολλούς πόντους.  Θα τη βρεις έξω από την Πάντειο και προσπάθησε να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, να πειραματιστείς λίγο.


 

Ο Μερακλής // Φλοίσβος

 

Η ειδικότητα του «Μερακλή» είναι τα αλλαντικά και, ως εκ τούτου, τα σάντουιτς του έχουν μορταδέλες, ζαμπόν, φιλέτα, βραστά, καπνιστά. Ναι, και στο ίδιο σάντουϊτς. Γιατί όχι; Ένα σάντουιτς από το Μερακλή όχι μόνο σου δίνει ενέργεια, όχι μόνο σε τονώνει, όχι μόνο σε ανασταίνει αλλά σε βοηθάει να ξυπνήσεις χωρίς πονοκέφαλο αν ξεπέρασες το όριο στο ποτό.

 

HotDοgάδικο // Μιχαλακοπούλου και Ιριδανού

 

Άλλο ένα βασικό σποτ της πόλης, πολύ κοντά στην Μαβίλη και με στόχο τα μπαρ πίσω και πέρα από το Χίλτον. Είναι πιο ροκ η κατάσταση ξεκάθαρα αλλά στο φαγητό λένε οι κοτομπουκιές που σερβίρει είναι άπαιχτες.

 

ΙΜΑΛΑΙΑ // Ακτή Μουτσοπούλου

 

Τυπικά δεν κατατάσσεται στα βρώμικα αλλά στα εστιατόρια. Το κάνουμε ειδική μνεία γιατί κάνει τη διαφορά στη γεύση, η οποία είναι κορυφαία.