Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα το ΠΣΚ (18-20/5)

Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα το ΠΣΚ (18-20/5)

Ο Christian Ronig στο Σταυρό του Νότου club

 

Η περίπτωση του Christian Ronig είναι μοναδική. Μουσικός από τη Γερμανία, που ήρθε σε επαφή με την ελληνική μουσική, όταν ένας Έλληνας φίλος του τον προσκάλεσε ένα βράδυ να παίξει με το συγκρότημα του, λαϊκά και ρεμπέτικα, σε μαγαζί Ελλήνων μεταναστών. 

Ο ήχος τους ήταν αποκάλυψη για τον Christian Ronig που συνέλαβε την ιδέα να τα παρουσιάσει μεταφρασμένα στα αγγλικά και γερμανικά, ώστε να μπορούν να τα αγαπήσουν και άλλοι σαν κι αυτόν. 

Έτσι γεννήθηκε το "Greece is mine", το album που περιλαμβάνει τραγούδια ορόσημα όπως το "Μινόρε της αυγής", το "Είμαι πρεζάκιας (πρέζα όταν πιείς)", την "Προσευχή του μάγκα (Θεέ μου μεγαλοδύναμε)", το "Δεν ξέρω πόσο σ’ αγαπώ", το "Ξημερώνει", το "Είμαι πρεζάκιας", την "Γκαρσόνα", το "Σερσέ λα φάμ", το "Ένα αστέρι πέφτει πέφτει", αλλά και τα νεότερα, σαν το "Όταν χαράζει" και το "Όλο ταξιδεύω". Όλα τους μεταφρασμένα στα αγγλικά και γερμανικά, με έναν ήχο ηλεκτρικό, που ενώ θυμίζει Leonard Cohen, Nick Cave και Johnny Cash παραμένει απόλυτα ελληνικός. 

Η θερμή υποδοχή από το ελληνικό ραδιόφωνο και το κοινό, φέρνει τον Christian Ronig στο club του Σταυρού του Νότου, την Παρασκευή 18 Μαΐου, για το πρώτο του επίσημο live στην Ελλάδα. 

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ - CLUB

Φραντζή & Θαρύπου 35 Τηλέφωνο: 210 9226975

 

18/5 στις 22:00

 

Είσοδος με ποτό 15€ και 25€ σε τραπέζι.

  

Μουσείο Ακρόπολης - Διεθνής Ημέρα Μουσείων & Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων 2018

 

 

Tη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο τόσο στη μόνιμη έκθεση όσο και στην περιοδική έκθεση "Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια"

Για να τιμήσει την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα κυκλοφορήσει αναμνηστικό μετάλλιο που έκοψε σε συνεργασία με το Εθνικό Νομισματοκοπείο, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το κυνηγετικό σκυλί της Ακρόπολης*. Το έκθεμα χρονολογείται γύρω στο 520 π.Χ. και βρίσκεται στην Αρχαϊκή Αίθουσα. Η καρτολίνα με το αναμνηστικό μετάλλιο θα είναι διαθέσιμη για τους επισκέπτες στα Πωλητήρια του Μουσείου. 

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, το Μουσείο θα γιορτάσει την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα. Στις 8:30 μ.μ., το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών θα ερμηνεύσει έργα από τους μεγάλους συνθέτες. 

Πρόγραμμα εκδήλωσης: 
W. A. Mozart: Σερενάτα για έγχορδα "Μικρή Νυχτερινή Μουσική" (διάρκεια: 21’) 
L. Van Beethoven: κουαρτέτο αρ. 4, έργο 18, αρ. 4 σε ντο ελάσσονα (διάρκεια: 23’)
Ν. Σκαλκώτας: 5 ελληνικοί χοροί για έγχορδα (διάρκεια: 12’) 

Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών: 
Απόλλων Γραμματικόπουλος, βιολί 
Παναγιώτης Τζιώτης, βιολί 
Πάρις Αναστασιάδης, βιόλα 
Ισίδωρος Σιδέρης, βιολοντσέλο 

*Το κυνηγετικό σκυλί της Ακρόπολης - Μουσείο Ακρόπολης, γύρω στο 520 π.Χ. (Ακρ. 143) 
Νοτίως του Παρθενώνα, μέσα στο στρώμα της αρχαίας καταστροφής, βρέθηκε σχεδόν ακέραιο το μαρμάρινο γλυπτό ενός σκυλιού σε φυσικό μέγεθος. Η παρουσία του στο ιερό της Αθηνάς ξενίζει, αφού δεν επιτρεπόταν εκεί η παρουσία σκυλιών. Αντίθετα είναι αναμενόμενο για τη θεά του κυνηγιού την Άρτεμη που είχε ένα μικρό δικό της ιερό κοντά στον Παρθενώνα. 

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018.

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

18/5 στις 08:00-22:-00

19/5 στις 20:00-00:00

 

Είσοδος ελεύθερη.

  

Lara Fabian in concert

 

 

Η Lara Fabian, η ντίβα του σύγχρονου τραγουδιού, μία από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές της χιλιετίας, για δύο συναυλίες στην Αθήνα, στο Κλειστό Γήπεδο Τae Kwo Do στο Παλαιό Φάληρο. 

Η ευκολία με την οποία χειρίζεται τις χαμηλές και τις υψηλές νότες την έκανε διάσημη σε όλο τον κόσμο. 
Η Lara Fabian τραγουδάει για την αγάπη, την συμπόνια, την διαφορετικότητα και τον σεβασμό, την αδικία από όπου κι αν προέρχεται. 
Όπως λέει και η ίδια: "Πιστεύω ότι στην εποχή μας χρειαζόμαστε αγάπη και ευαισθησία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο…" 

Lara Fabian: Camouflage World Tour 2018 
Τριάντα χρόνια και κάτι επιτυχημένης μουσικής πορείας στις μεγάλες σκηνές του κόσμου, 12 albums με εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως και πολυάριθμους θαυμαστές που την ακολουθούν πιστά, η Lara Fabian , έκανε ακόμη μια δυναμική εμφάνιση με το 13ο album της, "Camouflage", δέκα χρόνια μετά από το προηγούμενο άλμπουμ με αγγλικούς στίχους. 
Με την ευκαιρία του νέου αυτού album, το οποίο δανείστηκε το όνομα του από το ομώνυμο τραγούδι που περιέχει, ξεκινάει μια μοναδική παγκόσμια περιοδεία, το Camouflage World Tour 2018. 
Ένα tour που θα περιέχει μια εκπληκτική και πρωτοποριακή οπτικοακουστική εμπειρία και την εκρηκτική Lara να ερμηνεύει επί σκηνής τραγούδια από τη νέα της δισκογραφική δουλειά άλλα και τραγούδια "σταθμούς" της πολυετούς καριέρας της, που αγαπήσαμε, τραγουδήσαμε και θα απολαύσουμε μαζί της... 

 

 

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ (TAE KWON DO)

 

19/5 και 20/5 στις 21;00

 

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων (όλες οι θέσεις είναι καθήμενων): 
Ε Ζώνη - Φοιτητικό: 15€
Ε Ζώνη - Κανονικό: 20€
Δ Ζώνη: 30€
Γ Ζώνη: 40 €
Β Ζώνη: 50€ 
Α Ζώνη: 60€
VIP: 80€

  

"Μικροί Κηπουροί με πινέλα" - Τεχνόπολη

​​​​​​​

 

Υπαίθριο εικαστικό εργαστήριο κηπουρικής. 

Συνδυάζεται άραγε η ζωγραφική με την κηπουρική; Μπορεί ένα εργοστάσιο να εμπνεύσει ένα παιδί; Πώς φροντίζουμε ένα λουλούδι; 

Οι "Μικροί κηπουροί με πινέλα", το υπαίθριο εικαστικό εργαστήριο κηπουρικής, επιστρέφει την Κυριακή 20 Μαΐου στις 11.00 στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Τα παιδιά με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν κάτω από τον ζεστό ανοιξιάτικο ήλιο. 

Παιδιά 3-10 ετών εμπνέονται από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, παίρνουν τα πινέλα τους και ζωγραφίζουν μικρές κεραμικές γλάστρες. Στη συνέχεια, γίνονται "μικροί κηπουροί" και φυτεύουν στα γλαστράκια τους πολύχρωμα λουλούδια ενώ μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα για τη φροντίδα τους. 

Βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των παιδιών στο εργαστήρι: διάθεση, φαντασία και κατάλληλα ρούχα. "Μικροί κηπουροί με πινέλα" της Αθήνας ετοιμαστείτε να λερωθούμε! 

Για οικογένειες και παιδιά 3-10 ετών 

 

Πότε: Κυριακή 20 Μαΐου 2018 
Ώρες: 11.00-12.00

Σημείο συνάντησης: Παιδική χαρά, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

 

ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

Πειραιώς 100

 

Κόστος Συμμετοχής: 6€

Κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες: 2130109325, 2130109300