Οι τέσσερις νέες τάσεις στα cocktails

Οι τέσσερις νέες τάσεις στα cocktails

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ BARTENDERS ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ COCKTAIL ΤΟ 2018

 

Τη παγκόσμια σκηνή το 2018 θα απασχολήσουν τα

 

Sustainable Serves:
Σύμφωνα με τους κορυφαίους mixologists παγκοσμίως τα «βιώσιμα cocktail» είναι η επόμενη μεγάλη τάση. Εσείς; Έχετε αναρωτηθεί πόσο «οικολογικό» είναι το mojito σας?

 

Signature Serves:
Η κουλτούρα των cocktail και πως η ανάπτυξη των signature serves αναδεικνύει τα bar

 

Culinary Cocktails:
Οι bartenders μπαίνουν στον κόσμο της γαστρονομικής μιξολογίας, όπου το φαγητό και τα cocktail δημιουργούν νέους γευστικούς συνδυασμούς

 

Cocktails at Home:
Γιατί πρέπει να είστε πιο “Old Fashioned” όταν φιλοξενείτε φίλους…

 

Η κουλτούρα των cocktail αρχίζει και ανεβαίνει παγκοσμίως, με 9 στους 10 νέους καταναλωτές (88%) να απολαμβάνουν πλέον cocktail όταν βγαίνουν να διασκεδάσουν. Με την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Λατινική Αμερική να βρίσκονται στην λίστα με τα World’s 50 Best Bar, οι άνθρωποι που οδηγούν αυτή την επανάσταση προέρχονται από όλα τα μέρη του πλανήτη, φέρνοντας νέες ιδέες, τεχνικές και πολιτιστικές επιρροές. Το αποτέλεσμα αυτού είναι μια δυναμική βιομηχανία που κινείται σε γρήγορους ρυθμούς, με νέες τάσεις να αναδύονται συνεχώς, οι οποίες εμπνέουν τους ανθρώπους να καταναλώνουν ποιοτικά.

 

Την περασμένη εβδομάδα η ελίτ των bartenders αγωνίστηκε για τον τίτλο του Diageo World Class Bartender Of The Year Final - του μεγαλύτερου cocktail διαγωνισμού παγκοσμίως - στην Πόλη του Μεξικού. Σχεδόν 10.000 bartenders από περισσότερες από 50 χώρες συμμετείχαν στο World Class φέτος, με 57 να παραμένουν στον τελικό.

Ενώ οι δεξιότητες των φιναλίστ δοκιμάζονταν μέσα από δύσκολες και απαιτητικές δοκιμασίες, μερικά από τα κορυφαία ταλέντα της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών είχαν συγκεντρωθεί στο Μεξικό για να μας αποκαλύψουν τις κύριες τάσεις που αναμένεται να δούμε το επόμενο έτος.

Η Lauren Mote, Diageo Global Cocktailian, ηγήθηκε μιας συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν οι: Dre Masso, ένα όνομα «θρύλος» στην μιξολογία, Matt Preston, οικοδεσπότης του MasterChef στην Αυστραλία και κριτής του διαγωνισμού World Class Global Final 2017, Alex Kratena, πρώην head bartender του bar Artesia στο ξενοδοχείο Langham στο Λονδίνο – το οποίο έχει αναδειχθεί τρεις φορές World’s Best Bar, και Charles Joly, νικητής του Diageo World Class Bartender Of The Year 2014.

 

Από τα αριστερά προς τα δεξιά ο Alex Kratena, η Lauren Mote, ο Charles Joly, ο Dre Masso και ο Matt Preston

 

Οι ειδήμονες των cocktails προέβλεψαν τέσσερις ηχηρές τάσεις για το 2018: την άνοδο της βιωσιμότητας, τα signature serves, την ανάπτυξη μια στενής σχέσης μεταξύ των mixed ποτών και της εκλεκτής κουζίνας και την άνοδο των cocktails στο σπίτι, κάποια από τα οποία παράχθηκαν και κατά τη διάρκεια του  World Class.