HomeBLOGSFacebook vs Crimson Hexagon Analytics

Facebook vs Crimson Hexagon Analytics

Το Facebook αναστέλλει την Crimson Hexagon Analytics, η οποία έχει πρόσβαση σε συνομιλίες τρισεκαττομυρίων χρηστών!

 

Το Facebook δήλωσε την Παρασκευή ότι έχει αναστείλει την εταιρεία Analytics Crimson Hexagon που εδρεύει στη Βοστώνη, ενώ ερευνά πώς συλλέγει και μοιράζεται τον ιστότοπο και τα δεδομένα χρηστών του Instagram.

Ο κολοσσός των κοινωνικών μέσων έχει αντιμετωπίσει τον αυξημένο έλεγχο του τρόπου με τον οποίο τα τρίτα μέρη χρησιμοποιούν τα δεδομένα του, καθώς οι ειδήσεις έσπασε τον Μάρτιο ότι η εταιρία Cambridge Analytica κακώς είχε πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών.

 

Μεταξύ των πελατών της Crimson Hexagon είναι ένας ρωσικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με δεσμούς με το Κρεμλίνο, σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία ανέφερε για πρώτη φορά την είδηση της απόφασης του Facebook.

 

“Δεν επιτρέπουμε στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εργαλεία επιτήρησης χρησιμοποιώντας πληροφορίες από το Facebook ή το Instagram”, δήλωσε ο Ime Archibong, αντιπρόεδρος του Facebook για συνεργασίες προϊόντων.

“Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς αυτούς και έχουμε αναστείλει αυτές τις εφαρμογές ενώ ερευνούμε”.

Το Facebook δήλωσε την Παρασκευή ότι η Crimson Hexagon συνεργάζεται και ότι μέχρι στιγμής η έρευνά της δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η επιχείρηση έλαβε πληροφορίες από το Facebook ή το Instagram ακατάλληλα.

 

Η Crimson Hexagon αναφέρει στον ιστότοπό της ότι έχει πρόσβαση σε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο καταναλωτικές συνομιλίες από κοινωνικά μέσα, φόρουμ, ιστολόγια και κριτικές.

Σε μια δημοσίευση στο blog, ο επικεφαλής της τεχνολογίας, Chris Bingham, δήλωσε ότι η εταιρεία «συμμορφώνεται πλήρως» με τους κανόνες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων Twitter και Facebook, που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να περιορίσουν τους τρόπους με τους οποίους τρίτα μέρη μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα τους.

 

 

facebook-konf-621x414livemint.jpg

 

Είπε ότι η εταιρεία συλλέγει μόνο τα διαθέσιμα στο κοινό δεδομένα κοινωνικών μέσων, ενώ το συνέκρινε με ό,τι συνέβη από την Cambridge Analytica και τα data ιδιωτών χρηστών.

Οι χρήστες της πλατφόρμας Crimson Hexagon, στους οποίους περιλαμβάνονται κυβερνητικοί πελάτες, αναλύουν τα δεδομένα για να κατανοήσουν τις τάσεις και τις προτιμήσεις των καταναλωτών σε μεγάλη κλίμακα, έγραψε ο Bingham.

«Κυβερνητικές οντότητες που εκμεταλλεύονται την πλατφόρμα Crimson Hexagon το κάνουν για τους ίδιους λόγους με πολλούς άλλους μη κυβερνητικούς πελάτες μας: μια ευρεία και συνολική κατανόηση της αντίληψης, των προτιμήσεων και της αίσθησης του κοινού για θέματα που τους απασχολούν», γράφει .

 

Η εταιρεία επικοινωνίας Cambridge Analytica έχει γραφεία στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, καθώς και τη Βραζιλία και τη Μαλαισία.

Η εταιρεία μπορεί να υπερηφανεύεται ότι μπορεί να “βρει τους ψηφοφόρους σας και να τους κάνει να δράσουν” μέσω εκστρατειών που βασίζονται σε δεδομένα και μιας ομάδας που περιλαμβάνει επιστήμονες δεδομένων και συμπεριφορικούς ψυχολόγους.

«Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουμε διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη νίκη των προεδρικών αγώνων καθώς και στις εκλογές του Κογκρέσου και του Κράτους», με στοιχεία πάνω από 230 εκατομμύρια Αμερικανούς ψηφοφόρους, ισχυρίζεται η Cambridge Analytica στην ιστοσελίδα της.

Η εταιρεία επωφελήθηκε από ένα χαρακτηριστικό που σήμαινε ότι οι εφαρμογές θα μπορούσαν να ζητήσουν άδεια πρόσβασης στα δικά σας δεδομένα καθώς και τα δεδομένα όλων των φίλων σας στο Facebook.

 

facebook.jpg

 

Αυτό σήμαινε ότι η εταιρεία ήταν σε θέση να απομακρύνει τις πληροφορίες των 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, παρότι μόλις 270.000 άνθρωποι τους έδωσαν την άδεια να το κάνουν.

Αυτό σχεδιάστηκε για να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν λογισμικό που μπορεί να προβλέψει και να επηρεάσει τις επιλογές των ψηφοφόρων στην εκλογική περιφέρεια.

Η εταιρία δεδομένων ανέστειλε τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Alexander Nix, μετά από τις καταγραφές που έκαναν να κάνει μια σειρά αμφιλεγόμενων αξιώσεων, συμπεριλαμβανομένου του ότι η Cambridge Analytica διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην εκλογή του Donald Trump.

Αυτές οι πληροφορίες λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν την εκστρατεία Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβαστε επισης

loading...