Home BLOGS Η πρώτη πόλη-δάσος στον κόσμο βρίσκεται στην Κίνα!

Η πρώτη πόλη-δάσος στον κόσμο βρίσκεται στην Κίνα!

0
345

Μια καινούρια πόλη, «γεννιέται» σε μια έκταση 1,75 τετραγωνικών χιλιομέτρων στις όχθες του ποταμού Λιουτσάνγκ, στο Λιουτσόυ της κινεζικής επαρχίας Κουανγκσί, στα νότια της χώρας.

 

Πρόκειται για την πρώτη «πόλη – δάσος» στον κόσμο και θα μπορεί να φιλοξενήσει 30.000 κατοίκους η κατασκευή της οποίας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Κίνας να αντιμετωπιστεί η ρύπανση και να γίνει η χώρα πιο «πράσινη».

 

Η πόλη θα γεννηθεί στο Λιουζού, στην επαρχία Γκουανγκσί, σε μια έκταση 1,75 τετραγωνικών χιλιομέτρων στις όχθες του ποταμού Λιουτζάνγκ.

 

Η «πόλη – δάσος Λιουτσόυ» είναι ένα κοινό πρότζεκτ του ιταλικού αρχιτεκτονικού γραφείου Steffano Boeri Architetti Milan και της Shanghai Tongyan Architectural and Planning Design Company.

 

Η πόλη θα φιλοξενήσει 40.000 δέντρα και σχεδόν ένα εκατομμύριο φυτά, με τη βλάστηση να καλύπτει κάθε κτίσμα, απορροφώντας βάσει εκτιμήσεων 10.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα και 57 τόνους ρύπων τον χρόνο.

 

Αυτά τα φυτά αναμένεται να απορροφούν περίπου 10.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα και 57 τόνους ρύπων ετησίως και θα παράγουν περίπου 900 τόνους οξυγόνου. Η πόλη-δάσος θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα συνδέεται με ηλεκτροκίνητο τρένο με την πόλη Λιουζού.

 

 

trees_city_doctvgr_02.jpg

 

 

 

trees_city_doctvgr_03.jpg

 

 

Επιπλέον, θα δίνει σχεδόν 900 τόνους οξυγόνου, θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα συνδέεται με ηλεκτροκίνητο τρένο με την κοντινή πόλη Λιουζού.

 

Η πόλη θα διαθέτει σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, γραφεία και κατοικίες, όλα καλυμμένα από φυτά σύμφωνα με το Forbes.

 

Τα οικολογικά οφέλη είναι πολλαπλά, καθώς τα φυτά και τα δέντρα θα μειώσουν τη μέση θερμοκρασία του αέρα, θα δημιουργήσουν φράγματα κατά του θορύβου και θα βελτιώσουν τη βιοποικιλότητα παρέχοντας σπίτι σε πολλά είδη  πουλιών, εντόμων και μικρών ζώων. Η ολοκλήρωσή της πόλης αναμένεται εντός του 2020.