Το sequel του Blade Runner είναι το ίδιο καλό

Το sequel του Blade Runner είναι το ίδιο καλό
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι το Blade Runner ήταν μια εισπρακτική αποτυχία και μισή, πίσω στο σωτήριον έτος 1982. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε να χτίσει ένα πιστό και πολυπληθές κοινό από σινεφίλ που θεωρούσαν ότι η ταινία ήταν ένα διαμάντι. Στην πορεία δικαιώθηκαν αφού σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο επιδραστικά φιλμ στην ιστορία του κινηματογράφου. Το Sequel, 30 χρόνια μετά, αποτίει φόρο τιμής στο Ridley Scott και επιδιώκει να γίνει το sci-fi θρίλερ αυτής της γενιάς.

Στα χαρτιά του σεναρίου, ο Rick Deckard (Harrison Ford) έχει εξαφανιστεί για τρεις δεκαετίες και ο Blade Runner (Ryan Gosling) πρέπει να τον βρει γιατί έχει ανακαλύψει ένα μυστικό που μπορεί να φέρει το τέλος της ανθρωπότητας. Το κλίμα έχει γίνει αλλοπρόσαλλο, οι θάλασσες, η βροχή και το χιόνι είναι όλα μολυσμένα και ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει είναι ο Rick Deckard (Harisson Ford) που ήταν και αυτός κάποτε ένας Blade Runner. Στο δρόμο για τη σωτηρία βρίσκεται ο κακός της υπόθεσης, ο τυφλός Niander Wallace (Jared Leto) που έχει τις δικές του απόψεις για τη σωτηρία της γης και ονειρεύεται ένα μέλλον με σκλάβους.Στην πράξη, στο Blade Runner 2049 δεν έχουμε Ridley Scott αλλά Denis Villeneuve που μάζεψε ένα πολύ καλό καστ από καταξιωμένους αλλά και ανερχόμενους ηθοποιούς, κυρίως από αυτούς που μπορούν να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση των ρόλων και του σεναρίου. Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό που έχουν είναι ότι ταιριάζουν και στην ατμόσφαιρα της ταινίας. Ο Jared Leto που παίζει τον τυφλό «κακό» της ταινίας αλλά και ο Ryan Gosling που παίζει τον Blade Runner έχουν την απαραίτητη δόση μυστηρίου για να υποδυθούν τους κεντρικούς ρόλους. Σκέψου ότι ο Jared Leto έπαιξε τις σκηνές του τυφλός προκειμένου να αποδώσει όσο πιο πιστά μπορεί την κινησιολογία.

Και μπορεί να μη σκηνοθετεί, αλλά ο Ridley Scott έχει βάλει το χεράκι του στην παραγωγή, αρχικά προετοιμάζοντας μια άλλη ταινία που δεν προχώρησε, και στη συνέχεια τροποποιώντας διάφορα μέρη για να ταιριάξουν με το Sequel του Blade Runner. Και ο ίδιος είναι που επέλεξε τον Villeneue ειδικά μετά το Three-peat πετυχημένων ταινιών με “Prisoners,” “Sicario,” και φυσικά το “Arrival,” που του έδωσε την υποψηφιότητα για το αγαλματάκι. Από εκεί και πέρα δεν θα μπορούσε να λείπει ο Harisson Ford που πάει για δεύτερο εμβληματικό ρόλο μετά το Indiana Jones κάτι που έχουν πετύχει ελάχιστοι . Από αυτά καταλαβαίνεις ότι το Blade Runner 2049 έχει όλα τα εχέγγυα για να γίνει ένα επιτυχημένο sequel και ίσως να ξεπεράσει το Blade Runner από εισπρακτικής πλευράς.