Home NEWS 10 Πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν κάνεις Τατουάζ!

10 Πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν κάνεις Τατουάζ!

0
444

Ένα καλοφτιαγμένο και περιποιημένο τατουάζ μπορεί να είναι ένα πραγματικό στολίδι στο κορμί σου.. αλλά ένα πρόχειρο τατουάζ μπορεί να σε οδηγήσει σε μπελάδες. 

Δες παρακάτω τα 10 πιο βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αποφασίσεις να κάτσεις στην καρέκλα για το πρώτο σου τατουάζ. Από το κατάλληλο μαγαζί ή καλλιτέχνη μέχρι και να διαλέξεις το κατάλληλο σχέδιο, διάβασε τις παρακάτω συμβουλές για να είσαι απόλυτα προετοιμασμένος!

 

1. Κάνε την έρευνα σου

Οκ, αποφάσισες λοιπόν να κάνεις τατουάζ. Πάντα μέσα σου ήθελες να κάνεις αλλά ποτέ δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή..  Οπότε τι κάνεις τώρα;! Τρέχεις στο κοντινότερο κατάστημα; Φυσικά και όχι. Πρώτα κάνεις την έρευνα σου! Αρχικά πρέπει να βρεις το κατάλληλο μαγαζί με τον σωστό καλλιτέχνη. Όσον αφορά το μαγαζί που θα επιλέξεις πρέπει οπωσδήποτε να είναι καθαρό και να τηρεί τους κανόνες υγιεινής. Δεν θέλεις να «τρυπηθείς» σε ένα βρώμικο υπόγειο με τον χειρότερο φωτισμό που μπορεί να υπάρχει!

Όσο πιο καθαρό είναι το μαγαζί, τόσο λιγότερο μειώνεις τις πιθανότητες να αποκτήσεις κάποια μόλυνση στο δέρμα σου ή οτιδήποτε χειρότερο.  Το επόμενο που πρέπει φυσικά να προσέξεις είναι ο σωστός καλλιτέχνης. Τσέκαρε προηγούμενες δουλειές του και βρες ένα στυλ που σου αρέσει και ταιριάζει στην ιδέα που έχεις στο μυαλό σου. Μην κατασταλάξεις με το πρώτο στυλ που θα δεις, κάνε έρευνα και τσέκαρε σχέδια από διάφορα μαγαζιά μέχρι να βρεις τον καλλιτέχνη που είναι ο καταλληλότερος για σένα.

 

2. Ενημερώσου

Θέλεις ένα απλό σύμβολο που να δηλώνει το άπειρο στον ώμο σου και έχεις ήδη ψάξει στο Google και έχεις βρει εικόνες που ταιριάζουν σε αυτό που θέλεις.. και ένα εκατομμύριο άνθρωποι ακόμα που το έχουν ήδη κάνει τατουάζ πάνω τους! Κοίταξε λίγο βαθύτερα όταν ψάχνεις για το ιδανικό σχέδιο. Τα βιβλία είναι μια εξαιρετική πηγή και τα περιοδικά με τατουάζ είναι ακόμη καλύτερα για να πάρεις μπόλικες ιδέες.

Μόνο οι πιο ικανοί καλλιτέχνες δημοσιεύονται σε αυτά τα περιοδικά, οπότε θα δεις τα καλύτερα σχέδια που κυκλοφορούν στην αγορά. Αν θέλεις κάτι πρωτότυπο τότε πρέπει να ψάξεις λίγο παραπάνω για να βρεις το ιδανικό σχέδιο αλλά αξίζει τον κόπο γιατί στο τέλος θα έχεις στο κορμί σου ένα σούπερ σχέδιο που κανένας άλλος δεν θα το έχει!

 

3. Θέλεις κάτι πολύ μικρό

Ή κάνε κάτι μεγάλο ή μην κάνεις καθόλου. Όσο πιο μεγάλο είναι το τατουάζ, τόσο πιο πολλές λεπτομέρειες θα έχει. Όταν κάνεις ένα μικρό τατουάζ και προσπαθείς να κάνεις μικρές λεπτομέρειες, στο τέλος δεν φαίνεται ωραίο. Οι αποφάσεις βασισμένες στο φόβο δεν είναι ό,τι καλύτερο και θα είσαι περισσότερο ευτυχισμένος με ένα περίτεχνο και πρωτότυπο σχέδιο.

Επίσης τα μικρά τατουάζ δεν «γερνάνε» ωραία. Με τον καιρό οι γραμμές ενώνονται μεταξύ τους, τα χρώματα ανακατεύονται και η ποιότητα φαίνεται χάλια. ‘Οσο πιο μεγάλο είναι το τατουάζ, τόσο πιο ωραία θα διακρίνονται οι λεπτομέρειες με τον καιρό.

 

4. Σωστή εφαρμογή

Μπορεί ο τίτλος να σε παραξενεύει αλλά και όμως η σωστή εφαρμογή σε ένα τατουάζ είναι τόσο απαραίτητη όσο και το σχέδιο που πρέπει να επιλέξεις. Το σημαντικό είναι να αγκαλιάζει τους μυες του κορμιού σου, διότι όταν το σχέδιο που έχεις επιλέξει να κάνεις ταιριάζει με τη καμπυλότητα του μυ, τότε δείχνει ακόμα πιο αρμονικό το αποτέλεσμα και δεν φαίνεται παράταιρο από το δέρμα.

Ένα εντυπωσιακό σχέδιο μπορεί να καταστραφεί από το σημείο του σώματος που έχεις επιλέξει να το κάνεις. Βεβαιώσου πως έχεις ψάξει αρκετά που θέλεις να το κάνεις και αν σου φαίνεται πως ίσως δεν ταιριάζει τόσο, μην διστάσεις να ρωτήσεις τη γνώμη του καλλιτέχνη, διότι θα το έχεις πάνω σου για όλη την υπόλοιπη ζωή σου και σίγουρα δεν θέλεις να το μετανιώνεις όταν θα είναι ήδη αργά!

 

5. Σκέψου μακροπρόθεσμα

Αν ρωτούσες τον 13χρονο εαυτό σου τι τατουάζ θα ήθελες να κάνεις, το πιο πιθανόν είναι να είναι κάποιο σχέδιο που τώρα δεν θα ήθελες να κάνεις με τίποτα. Οπότε ανεξαρτήτως ηλικίας, σκέψου μακροπρόθεσμα το σχέδιο που θα επιλέξεις. Είναι κάτι που θα σε κάνει χαρούμενο να το φοράς πάνω στο κορμί σου σε 5 χρόνια από τώρα;  Σε 25;

Ένα σχέδιο χωρίς ηλικία θα διατηρηθεί στον χρόνο πολύ καλύτερα από κάτι πιο προσωρινό. Το να αναγκαστείς στο μέλλον να καλύψεις το τατουάζ σου επειδή ντρέπεσαι όταν το κοιτάς δεν είναι ούτε ωραίο αλλά ούτε και οικονομικό. Επέλεξε κάτι που θα είναι πάντα οικείο με εσένα και που πάντα θα το κοιτάς και θα χαίρεσαι, επειδή θα είναι εκεί για πάντα!

 

6. Τατουάζ που σε εμποδίζουν να βρεις δουλειά

Πες ότι είσαι το αφεντικό σε μια εταιρία και έχεις δυο υποψήφιους με τα ίδια προσόντα για μια θέση στο τμήμα σου. Και οι δυο φοράνε κουστούμι και γραβάτα, μόνο που ένας έχει τατουάζ τριαντάφυλλα στο λαιμό του. Ποιον θα διάλεγες;

Τα τατουάζ που γίνονται στα χέρια και στο λαιμό αρμόζουν περισσότερο σε ροκσταρς και καλλιτέχνες που κάνουν τατουάζ. Τα τατουάζ στα συγκεκριμένα σημεία του σώματος συνήθως σε εμποδίζουν να βρεις μια καλή δουλειά και να εκπνέεις σεβασμό στους υπολοίπους. Πριν αποφασίσεις να κάνεις τατουάζ στα χέρια ή το λαιμό σου σκέψου τις πιθανές μελλοντικές δουλειές που μπορεί να έχεις ανεξαρτήτως σε τι φάση βρίσκεσαι τώρα. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να σε απορρίψουν για μια θέση εργασίας στο μέλλον εξαιτίας μιας επιπόλαιης πράξης του παρελθόντος.

 

7. Γίνε ανοιχτόμυαλος

Ο καλλιτέχνης που επέλεξες ξέρει πολλά περισσότερα από σένα στο συγκεκριμένο κομμάτι. Η δουλειά του είναι να σχεδιάζει πάνω στο ανθρώπινο δέρμα και να γνωρίζει τι σου ταιριάζει και τι όχι. Αν σου πει κάτι που δεν του αρέσει τότε το καλύτερο είναι να τον ακούσεις και αναλόγως πράττεις. Αν δεν σου αρέσει η συμβουλή του, δεν σε αναγκάζει κανένας να την δεχτείς, αλλά να θυμάσαι πως η προτεραιότητα του καλλιτέχνη είναι να να σου δώσει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και όχι κάτι μέτριο. Αν έρθετε σε διαφωνία τότε μπορείς πάντα να βρεις κάποιον άλλον αλλά ποτέ δεν είναι κακό να λαμβάνεις υπόψη σου συμβουλές από επαγγελματίες.

 

8. Αναζήτηση τιμής

Μια καλή επαγγελματική δουλειά δεν είναι ποτέ οικονομική και μια φτηνή δουλειά δεν είναι ποτέ καλή. Τόσο ξεκάθαρα μπορούμε να στο εξηγήσουμε. Αν οκαλλιτέχνης σου κάνει ωραία τατουάζ και χρεώνει λιγότερα από άλλους το πιο πιθανόν είναι να κόβει από άλλα που δεν μπορείς να δεις. Ένας σωστός καθαρισμός του εξοπλισμού στοιχίζει αρκετά χρήματα. Ακόμα και ο ίδιος ο εξοπλισμός είναι πολύ ακριβός. Δεν αγοράζεις μια τηλεόραση, ένα φουρνάκι μικροκυμάτων ή ακόμα και ένα αυτοκίνητο, αυτό που θα αγοράσεις είναι κάτι που θα το έχεις πάνω στο δέρμα σου για μια ζωή. Οπότε αν θέλεις να κάνεις τατουάζ κάντο σωστά!

 

9. Πάρε τον χρόνο σου

Με το να είσαι παρορμητικός συνήθως  ποτέ δεν πετυχαίνεις ένα ωραίο αποτέλεσμα. Η  διαφορά μεταξύ ενός παρορμητικού τατουάζ με όλα τα υπόλοιπα, είναι πως θα έχεις πάνω σου ένα σχέδιο για όλη σου την υπόλοιπη ζωή που θα σου θυμίζει τη βιασύνη σου και ότι έπρεπε να σκεφτείς τα πράγματα λίγο περισσότερο. Τι είναι 6 μήνες αναμονή αν σκεφτείς πως το τατουάζ θα το έχεις πάνω σου για τα επόμενα 75 χρόνια;

Σκέψου καλά το σχέδιο που θέλεις, βρες το κατάλληλο μαγαζί και καλλιτέχνη και όταν τα κάνεις όλα αυτά περίμενε και σκέψου καλά. Είναι όντως κάτι που θέλεις να το κάνεις; Περίμενε λίγους μήνες και ξανακοίτα το σχέδιο που θέλεις. Σου αρέσει λιγότερο από όσο σου άρεσε πριν 3 μήνες; Αν ναι τότε ίσως πρέπει να βρεις κάτι άλλο ή να το ξανασκεφτείς γενικότερα το θέμα τατουάζ.

 

10. Προετοιμάσου σωστά

Το τατουάζ είναι μια επώδυνη διαδικασία, οπότε πρέπει να βεβαιωθείς πως είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος γι΄αυτό  όταν θα αποφασίσεις να το κάνεις. Εξαρτάται από το μέγεθος του σχεδίου που έχεις επιλέξει, διότι μπορεί να χρειαστεί να κάτσεις στη καρέκλα για πολλές ώρες και το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να μην είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος ψυχολογικά.

Επίσης βεβαιώσου πως είσαι υγιής. Αν είσαι μεθυσμένος ή από ξενύχτι ή έχεις καεί από τον ήλιο τότε καλύτερα θα ήταν να το αναβάλλεις για κάποια άλλη φορά. Το δέρμα σου πρέπει να είναι στα καλύτερα του πριν αποφασίσεις να «χτυπήσεις» το σχέδιο που επιθυμείς. Αν είσαι από hangover τότε θα πονάς ακόμα πιο πολύ και η όλη διαδικασία θα είναι ακόμη περισσότερο δυσάρεστη. Βεβαιώσου λοιπόν πως είσαι απόλυτα υγιής για να έχεις μια καλύτερη εμπειρία!

 

Πηγή

 

Φωτογραφία εξωφύλλου από imageofra.com

 

Διαγωνισμός: Με το Athenstimeout.gr στο OPUS Inner Pleasure! Διεκδικήστε διπλές προσκλήσεις με ποτό