19ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Ό,τι θα έπρεπε να ξέρετε και τι δε θα έπρεπε να χάσετε!

19ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Ό,τι θα έπρεπε να ξέρετε και τι δε θα έπρεπε να χάσετε!

19 διοργανώσεις που μέχρι σήμερα έχουν δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες σινεφίλ να ανακαλύψουν το καλύτερο πρόσωπο του γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου, καθώς και τους κύριους δημιουργούς του. Το φεστιβάλ διαφοροποιείται, ανανεώνεται, και ωθεί όλους τους κλάδους και τους φορείς τους σε μια συνεχή αλληλεπίδραση! Τη φετινή χρονιά, θα έχετε την ευκαιρία να το απολαύσετε και να έρθετε σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες, για εννέα ημέρες στην Αθήνα και επτά στην Θεσσαλονίκη!

 

Τον ρυθμό στην 19η διοργάνωση του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, δίνουν το γκλάμουρ, η κομψότητα και η αισθητική, έννοιες συνδεδεμένες τόσο με τον κινηματογράφο όσο και με τη θεματική μας ενότητα αφιερωμένη στη μόδα.

 

Η μόδα, η πολυτέλεια, η ομορφιά, μας συνοδεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, καθώς αναδύονται από διάφορες πτυχές του προγράμματος της φετινής διοργάνωσης. Με την έναρξη των προβολών, και συγκεκριμένα στις 21 Μαρτίου, ένα εξαιρετικό masterclass δίνει το πρώτο στίγμα. Ο Γενικός Γραμματέας του Μουσείου Christian Dior, Philippe Le Moult και ο Dominique Adt, σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Christian Dior, l’élégance du paradis perdu, θα συζητήσουν για τη σχέση του οίκου Dior με την 7η τέχνη και για το πώς γυρίστηκε η ταινία στα παρασκήνια αυτού του μεγάλου οίκου υψηλής ραπτικής.

 

AdTech Ad

Το θέμα της μόδας αντικατοπτρίζεται και στην οπτική ταυτότητα της φετινής διοργάνωσης, δημιουργία των Typical Organization for standards and Order. Ξεκινώντας από την ιδέα του «catwalk», της πασαρέλας, στο πίσω πλάνο, οι δημιουργοί ξεδιπλώνουν την κίνηση ενός αιλουροειδούς σε 19 αστραφτερά φωτογραφήματα.

 

Το τρέιλερ του φεστιβάλ του Νίκου Πάστρα έχει την ίδια θεματική, συνδυάζοντας εμπνεύσεις από τη Νουβέλ Βαγκ με μια σύγχρονη και ρετρό οπτική. Τα χρώματα και τα στρας σμίγουν σ’ ένα μοναδικό και τολμηρό πλάνο.

 

Η ποικιλομορφία στο πρόγραμμα βρίσκεται στο προσκήνιο και φέτος, τόσο στις κατηγορίες και τα είδη των ταινιών, όσο και στην πλοκή, στη μορφή και φυσικά στην εκπροσώπηση της Γαλλοφωνίας. Μέσα από έξι ταινίες, το Βέλγιο, ο Καναδάς, το Λουξεμβούργο, το Μαρόκο, η Τσέχικη Δημοκρατία και η Ελβετία μας προτείνουν γαλλόφωνες παραγωγές που αντικατοπτρίζουν απόλυτα αυτήν την πολυμορφία.

 

Τέλος, η Λευκή Κάρτα της φετινής χρονιάς δίνεται για πρώτη φορά σε ένα φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου το Premiers Plans. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα ευρωπαϊκά κινηματογραφικά φεστιβάλ που πραγματοποιείται εδώ και 30 χρόνια στην Angers και μας προτείνει να ανακαλύψουμε μερικές από τις ταινίες της τελευταίας διοργάνωσής του.

 

 

apres_la_guerre_1-e1520863184495.png

 

 

Après la guerre | Φυγάς – Annarita Zambrano

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και στην 19η διοργάνωση του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου δίνει έμπρακτα δείγματα της υποστήριξής του στους Έλληνες συνεργάτες και δημιουργούς:

 

– Συμπράττει με τους ‘Έλληνες διανομείς, στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ

 

– Διοργανώνει σε συνεργασία με το φεστιβάλ Animasyros, που είχε Λευκή Κάρτα στο φεστιβάλ το 2016, το «Καλειδοσκόπιο ταινιών animation», με προβολές ταινιών animation, πλαισιωμένες από μια μουσική σκηνή, για τους πιο μικρούς θεατές το απόγευμα και στη συνέχεια πάρτι με DJ.

 

– Συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Gros Plan για την δημιουργία ενός ερωτηματολογίου με σκοπό να γνωρίσει καλύτερα τους θεατές του και τη γνώμη τους για τις ταινίες. Τα ερωτηματολόγια αυτά θα δίνονται στους θεατές στην αρχή των προβολών των ταινιών της ενότητας « Πανόραμα».

 

– Διοργανώνει μαζί με την Ένωση Σκηνοθετών, Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ), συναντήσεις για τους επαγγελματίες του κινηματογράφου, με θέμα τη συντήρηση, τη νομοθεσία και τις πρακτικές γύρω από τα κινηματογραφικά αρχεία.

 

– Συνεργάζεται για το εικαστικό του επικοινωνιακού υλικού με το δημιουργικό γραφείο Typical Organization for standards and Order.

 

– Αναθέτει τη δημιουργία του spot του Φεστιβάλ στoν νέο Έλληνα σκηνοθέτη, Νίκο Πάστρα.

 

– Προσκαλεί Έλληνες και Γάλλους εκπροσώπους διαφόρων μορφών τέχνης να συμμετέχουν ως μέλη της κριτικής επιτροπής που θα δώσει ένα από τα δύο βραβεία.

 

Με τη σταθερή υποστήριξη της Unifrance, εξακολουθεί επίσης να συμβάλλει σημαντικά στην αγορά γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών από τους Έλληνες διανομείς.

 

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Θα απονεμηθούν και φέτος δύο βραβεία στις ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας:

 

– Το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής, το οποίο απονέμεται από την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ και αποτελεί μια προσφορά της NOVA και του ΟΠΑΝΔΑ. Οι φορείς αυτός υποστηρίζουν ως χορηγοί επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

 

– Το Βραβείο Κοινού, το οποίο απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Το Βραβείο Κοινού, προσφορά της μπίρας Fischer, απονέμεται στον διανομέα της βραβευμένης ταινίας στην Ελλάδα για την προώθησή της κατά την προβολή της στις ελληνικές αίθουσες.

 

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

 

– Δάφνη Πατακιά

– Πέτρος Σεβαστίκογλου

– Αλέξης Σταμάτης

– Έφη Φαλίδα

– Μόνικα Χριστοδούλου

 

ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

 

 

 

 

Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου αναθέτει σε έναν Έλληνα σκηνοθέτη τη δημιουργία και τη σκηνοθεσία του τρέιλερ του Φεστιβάλ. Μετά τον Γιώργο Ζώη το 2011, τον Γιάννη Γαϊτανίδη το 2012, τη Σοφία Εξάρχου το 2013, τον Παναγιώτη Χριστόπουλο το 2014, την Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη το 2015, την Αρασέλη Λαιμού το 2016, την Ζακλίν Λέντζου το 2017, σειρά έχει ο Νίκος Πάστρας, με τον οποίο έχουμε τη χαρά να συνεργαστούμε φέτος.

 

 

 

 

 

 

 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

 

DIOR, ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, στις 18.00΄ – Auditorium Γαλλικού Ινστιτούτου

 

 

christian-dior-fff-e1520861796943.jpg

 

 

Christian Dior, Designer of Dreams | Adrien Dirand

 

 

Η σχέση της μόδας και του κινηματογράφου ήταν πάντοτε πολύ στενή, από τη συνεισφορά των μεγάλων σχεδιαστών στο σχεδιασμό κοστουμιών για τις ταινίες, έως τις μεγάλες ηθοποιούς και μούσες των μεγάλων οίκων που αντιπροσωπεύουν τη γαλλική πολυτέλεια. Οι δύο αυτοί κόσμοι μοιράζονται επιπλέον κάποια κοινά χαρακτηριστικά, όπως το γκλάμουρ, τα τεχνάσματα και την αναζήτηση της αισθητικής.

 

Η φετινή θεματική ενότητα θα είναι αφιερωμένη στη μόδα και τον κινηματογράφο, με πέντε κλασικές ταινίες των οποίων τα κουστούμια έχουν εμπνευστεί και σχεδιαστεί από μεγάλους γαλλικούς οίκους μόδας:

 

– Η Ωραία της ημέρας, του Luis Bunuel (1967), η οποία σηματοδότησε τη γνωριμία του σκηνοθέτη με τον Yves Saint Laurent, ηλικίας τότε τριάντα ετών και ο οποίος θα έφερνε μετέπειτα την επανάσταση στο χώρο της γυναικείας μόδας,

 

– Όλο φωτιά, όλο φλόγα, του Jean-Paul Rappeneau (1982) και το διάσημο φόρεμα του Marc Bohan για τον οίκο Dior, που φοράει η Isabelle Adjani

 

– Φραμπαλάδες, ποτέ μου δε σε αγάπησα, του Jacques Becker (1945) με τα χαρακτηριστικά κοστούμια της δεκαετίας του ’40 του Marcel Rochas

 

– Η Πανέμορφη και το Τέρας, του Jean Cocteau (1946) με κοστούμια σχεδιασμένα από τον Christian Bérard για τον οίκο Paquin,με τον οποίο ο Pierre Cardin είχε συνεργαστεί στις αρχές της καριέρας του δημιουργώντας πλήθος κοστουμιών και μασκών

 

– Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα, του Roger Vadim (1956), με τα κοστούμια του Pierre Balmain, απλά και κομψά, όμως ήταν χαρακτηριστικά και συνέβαλαν στην καθιέρωση της Brigitte Bardot ως σύμβολο του σεξ της εποχής της.

 

 

 

002-belle-de-jour-theredlis.jpg

 

 

 

Η Ωραία της ημέρας, του Luis Bunuel

Τα εγκαίνια αυτής της θεματικής θα γίνουν με ένα ξεχωριστό masterclass γύρω από τη μόδα και συγκεκριμένα γύρω από τον οίκο Dior, ο οποίος πρόσφατα οργάνωσε μια εξαιρετική έκθεση στο Μουσείο των Διακοσμητικών Τεχνών του Παρισιού με τον τίτλο Christian Dior, σχεδιαστής του ονείρου.

 

Στο πλαίσιο αυτό, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Christian Dior, l‘élégance du paradis perdu (52’), ενώ μετά την προβολή ο Dominique Adt, σκηνοθέτης της ταινίας και ο Philippe Le Moult, Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Christian Dior, θα συζητήσουν για τη σχέση του οίκου Dior με την 7η τέχνη και για το πώς γυρίστηκε η ταινία στα παρασκήνια αυτού του μεγάλου οίκου υψηλής ραπτικής.

 

ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΑΝΙMATION

Σάββατο 24 Μαρτίου, 18.00΄- 02.00΄ – Ρομάντσο

 

Η αίθουσα προβολών του Ρομάντσο παραδίδεται για ένα ολόκληρο βράδυ στα χρώματα, τους ήχους και τη φαντασία της γαλλικής σκηνής animation, με μια μαραθώνια προβολή-οδοιπορικό από τις πρώτες μέρες της avant garde μέχρι τη σύγχρονη σκηνή της Βρετάνης και τους γαλλόφωνους σκηνοθέτες του αύριο. Μια ευρεία επιλογή μικρού μήκους ταινιών, με αφετηρία το πολύτιμο αρχείο του IFcinéma, που επιμελήθηκαν οι προγραμματιστές του διεθνούς φεστιβάλ Animasyros.

 

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Aγορά Κινουμένων Σχεδίων είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στο είδος του στην Ελλάδα κι ένα από τα είκοσι μεγαλύτερα διεθνώς. Το 2018 κλείνει δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στο τομέα των ταινιών animation και από τις 26 έως τις 30 Σεπτεμβρίου επιστρέφει στη βάση του, την Ερμούπολη της Σύρου. Στη ενδέκατη και πιο φιλόδοξη μέχρι σήμερα έκδοσή του, κεντρική θεματική θα είναι «το παιδί».

 

 

 

Η ΚΡΥΦΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Συντήρηση & προσβασιμότητα των κινηματογραφικών αρχείων

 

Πέμπτη 22 Μαρτίου, 11.00΄- 15.30 – Auditorium Γαλλικού Ινστιτούτου

 

Σε χώρες όπως η Ελλάδα, όταν γυρίζεται μια ταινία, τα προβλήματα της παραγωγής και της διανομής της είναι τόσο μεγάλα που δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος, ούτε η θέληση να προβλεφθεί τι θα γίνει αυτή η ταινία μετά από 40 χρόνια. Έτσι, αρκετά συχνά σημαντικές ταινίες πολιτιστικής κληρονομιάς δεν μπορούν να προβληθούν μετά το θάνατο των δημιουργών τους. Eίτε γιατί δεν είναι γνωστό σε ποιόν ανήκουν τα δικαιώματα, είτε γιατί δεν υπάρχουν υποδομές, είτε γιατί έχουν χαθεί όλες οι κόπιες.

 

Με στόχο να ρίξει φως σ’ αυτή τη δεύτερη ζωή των κινηματογραφικών ταινιών, θα επιχειρήσει να διερευνήσει όρους όπως κατάθεση πνευματικών δικαιωμάτων, δημόσια ιδιοκτησία, δικαιώματα εκμετάλλευσης, πολιτιστική χρήση, εθνικό κινηματογραφικό αρχείο, κινηματογραφική κληρονομιά, συντήρηση, καταλογογράφηση, αξιοποίηση, προσβασιμότητα, ψηφιοποίηση και να μας ευαισθητοποιήσει σε σχέση με την αναγκαιότητά τους.

 

Τέλος θέλει να επισημάνει πως οι ταινίες είναι και ιστορικά ντοκουμέντα που δεν έχουμε το δικαίωμα να εξαφανίσουμε, που πρέπει να διασώσου-με προς χάρη του αυριανού θεατή, και του ιστορικού του μέλλοντος.

 

Δύο στρογγυλές τράπεζες θα διοργανωθούν για το σκοπό αυτό:

 

Η πρώτη, από τις 11.00΄ ως τις 13.00΄ όπου θα συμμετέχουν οργανισμοί και οι εκπρόσωποί τους και κατά τη διάρκειά της θα διερευνηθεί το θέμα της ταινίας αρχείου στην νόμιμη, θεσμική και ευρωπαϊκή της διάσταση.

 

Η δεύτερη, από τις 13.30΄ ως τις 15.30′ θα επικεντρωθεί στην κατάσταση στην Ελλάδα.

 

 

Το ΣΙΝΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ

Συνεργασία με το φεστιβάλ Gros Plan

 

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδας ξεκινάει αυτή τη χρονιά μια καινούργια συνεργασία με το Φεστιβάλ Gros Plan δημιουργώντας από κοινού ένα ερωτηματολόγιο με σκοπό να γνωρίσει καλύτερα τους θεατές του και τη γνώμη τους για τις ταινίες.

 

Τα ερωτηματολόγια θα δίνονται στην αρχή των προβολών της κατηγορίας «Πανόραμα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου». Σκοπός: να προσφέρουμε ένα πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει, να αναπτύξουμε θετικές πρωτοβουλίες και να διασφαλίσουμε ότι οι ταινίες που αγαπήσατε θα προβληθούν σε όσο το μεγαλύτερο κοινό!

 

Στο τέλος του φεστιβάλ θα γίνει κλήρωση και ένας/μια νικητής/τρια από αυτούς που συμπλήρωσαν την έρευνά μας θα κερδίσει ένα σετ DVD

 

 

 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

BARBARA

Γαλλία | France, 2017

 

 

barbara-e1520862132160.jpg

 

 

 

 

 

 

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣIΑ | RÉALISATION : Mathieu Amalric

ΣΕΝΑΡΙΟ | SCÉNARIO : Mathieu Amalric, Philippe Di Folco

HΘΟΠΟΙΟΙ | AVEC : Jeanne Balibar, Mathieu Amalric, Vincent Peirani

ΠΑΡΑΓΩΓΗ | PRODUCTION : Waiting for Cinéma, Alicéleo

ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ | DISTRIBUTION POUR LA GRÈCE : Weirdwave

ΕΓΧΡΩΜΟ | COULEUR : DCP, 97’

 

Φεστιβάλ Καννών 2017: Eιδικό βραβείο «ποίησης» | Festival de Cannes 2017 : Prix de la poésie du cinéma

César 2018 : Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου & Καλύτερου ήχου | Meilleure actrice & Meilleur son

 

DJAM

Γαλλία, Τουρκία, Ελλάδα | France, Turquie, Grèce, 2017

 

 

djam_tony-gatlif_daphne-patakia_4-e1520862157310.jpg

 

 

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣIΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ | RÉALISATION-SCÉNARIO :Tony Gatlif

HΘΟΠΟΙΟΙ | AVEC : Daphné Patakia, Simon Abkarian, Maryne Cayon

ΠΑΡΑΓΩΓΗ | PRODUCTION : Princes Films

ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ | DISTRIBUTION POUR LA GRÈCE : Tanweer

ΕΓΧΡΩΜΟ | COULEUR : DCP, 97’

 

GARDE ALTERNÉE / ΑΠΟΨΕ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΣΑΙ; [Ταινία λήξης]

Γαλλία | France, 2017

 

 

 

garde-alternee-e1520862173414.jpg

 

 

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣIΑ | RÉALISATION : Alexandra Leclère

ΣΕΝΑΡΙΟ | SCÉNARIO : Alexandra Leclère

HΘΟΠΟΙΟΙ | AVEC : Didier Bourdon, Valérie Bonneton, Isabelle Carré

ΠΑΡΑΓΩΓΗ | PRODUCTION : Pan-Européenne

ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ | DISTRIBUTION POUR LA GRÈCE : Rosebud 21

ΕΓΧΡΩΜΟ | COULEUR : DCP, 104’

 

H TAINIA ΕΝΑΡΞΗΣ

LA PROMESSE DE L’AUBE / Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ

Γαλλία | France, 2017

 

 

la_promesse_de_l_aube_fff-e1520862331745.jpg

 

 

 

 

 

Pierre Niney, Charlotte Gainsbourg

ΣΚΗΝΟΘΕΣIΑ | RÉALISATION : Éric Barbier

ΣΕΝΑΡΙΟ | SCÉNARIO : Marie Eynard, Éric Barbier

HΘΟΠΟΙΟΙ | AVEC : Pierre Niney, Charlotte Gainsbourg, Didier Bourdon

ΠΑΡΑΓΩΓΗ | PRODUCTION : Jerico, Nexus Factory, Umedia ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ | DISTRIBUTION POUR LA GRÈCE : Feelgood

ΕΓΧΡΩΜΟ | COULEUR : DCP, 130’

 

Βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Romain Gary

 

Από τη δύσκολη παιδική του ηλικία στην Πολωνία, την εφηβεία του κάτω από τον ήλιο της Νίκαιας και μέχρι τα κατορθώματά του ως αεροπόρος στην Αφρική κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Romain Gary έζησε μια καταπληκτική ζωή. Αυτήν όμως την επιμονή να ζήσει χιλιάδες ζωές, την οφείλει στην Mina, τη μητέρα του. Αυτή η απεριόριστη μητρική αγάπη θα αποτελέσει και το βαρύ φορτίο της ζωής του…

 

Παρουσιάζει ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης, συγγραφέας και δημοσιογράφος παρουσία τoυ σκηνοθέτη Eric Barbier.

 

* Η είσοδος στην πρεμιέρα και τη λήξη θα γίνει μόνο με την ειδική πρόσκληση

 

Oι προσκεκλημένοι του 19ου φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

 

Dominique Adt, δημιουργός του ντοκιμαντέρ Christian Dior, l’élégance du paradis perdu

Éric Barbier, σκηνοθέτης της ταινίας La Promesse de l’Aube (Η υπόσχεση της Αυγής)

Pierre Deladonchamps, ηθοποιός στην ταινία Nos patriotes (Σύντροφοι)

Edouard Deluc, σκηνοθέτης της ταινίας Gauguin-Voyage de Tahiti (Γκωγκέν–Στην Ταϊτή)

Rossy De Palma, ηθοποιός στην ταινία Brillantissime (Ωραίο μου διαζύγιο)

Emmanuel Finkiel, σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας La Douleur (Η οδύνη)

Éric Gravel, σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας Crash Test Aglaé (Μετωπική σύγκρουση)

Philippe Le Moult, Γενικός Γραμματέας του Μουσείου Christian Dior

Blandine Lenoir, σκηνοθέτις της ταινίας Aurore (50 φορές Άνοιξη)

Bady Minck, παραγωγός της ταινίας Egon Schiele (Egon Schiele, ο θάνατος και η κοπέλα)

Δάφνη Πατακιά, μέλος της κριτικής επιτροπής, ηθοποιός στη ταινία DJAM

Claude Éric Poiroux, Γενικός Διευθυντής του Φεστιβάλ «Premiers Plans »

François Troukens, σκηνοθέτης της ταινίας Tueurs (Δολοφόνοι)

 

 

Οι ενότητες του 19ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

 

ΕΠIΣΗΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗ | ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Aurore | 50 φορές άνοιξη – Blandine Lenoir

Brillantissime | Ωραίο μου διαζύγιο – Michèle Laroque

Fleuve noir | Μαύρος φάκελος – Érick Zonka

Gauguin-Voyage de Tahiti | Γκογκέν – Στην Ταϊτη – Édouard Deluc

Jeune femme | Μια νέα γυναίκα – Léonor Seraille

La douleur | Η οδύνη – Emmanuel Finkiel

La promesse de l’aube | Η υπόσχεση της αυγής – Éric Barbier

Le Brio – Yvan Attal

Le fils de Jean | Οικογενειακός φίλος – Philippe Lioret

Otez-moi d’un doute | Για καλό και για κακό – Carine Tardieu

 

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Avant la fin de l’été | Πριν το τέλος του καλοκαιριού – Maryam Goormaghtigh

Barefoot | Ξυπόλυτος στα θερισμένα σταχοχώραφα – Jan Sverak

C’est tout pour moi | ‘Ολα δικά μου – Nawell Madani

Crash test Aglaé | Μετώπικη σύγκρουση – Éric Gravel

Diane a les épaules | Στηρίξου πάνω μου – Fabien Gorgeart

Drôles de petites bêtes | Αστεία τερατάκια – Arnaud Bouron & Antoon Krings

Egon Schiele | Egon schiele, ο θάνατος και η κοπέλα – Dieter Berner

Hochelaga, terre des âmes | Hochelaga, γή των πνευμάτων – François Girard

Kiss & Cry | Φιλί και δάκρυ – Lila Pinell & Chloé Mahieu

La belle & la belle | Καλλονές – Sophie Fillières

La mélodie | Η μελωδία – Rachid Hami

Laissez bronzer les cadavres | Αφήστε τα πτώματα να μαυρίσουν στον ήλιο

Ηélène Cattet & Bruno Forzani

Le collier rouge | Το κόκκινο περιδέραιο – Jean Becker

Les têtes de l’emploi | Κεφαλοκυνηγοί – Alexandre Charlot & Franck Magnier

Lhajjates | Σεβάσμιες – Mohamed Achaour

M – Sara Forestier

Nos patriotes | Σύντροφοι – Gabriel Le Bomin

Prendre le large | Απόδημη – Gaël Morel

Seuls | Μόνοι – David Moreau

Tous les rêves du monde | Ζήσε το όνειρό σου – Laurence Ferreira Barbosa

Tueurs | Δολοφόνοι – François Troukens & Jean-François Hensgens

Une part d’ombre | Κρυμμένα μυστικά – Samuel Tilman

Une saison en France | Καινούργια ζωή – Mahamat-Saleh Haroun

Une vie ailleurs | Η ζωή αλλού – Olivier Peyon

 

ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Belle de jour | Η ωραία της ημέρας – Luis Bunuel

Et Dieu… créa la femme | Και ο Θεός… έπλασε τη γυναίκα – Roger Vadim

Falbalas | Φραμπαλάδες, ποτέ μου δεν σ’αγάπησα – Jacques Becker

La Belle et la Βête | Η Πεντάμορφή και το Τέρας – Jean Cocteau

Tout feu, tout flamme | Όλο φωτιά, όλο φλόγα – Jean-Paul Rappeneau

 

ΛΕΥΚΗ ΚΑΡΤΑ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ « PREMIERS PLANS »

Après la guerre | Φυγάς – Annarita Zambrano

Ni juge, ni soumise | Βοήθα Παναγιά μου… – Jean Libon & Yves Hinant

Petit paysan | Το χωριατόπαιδο – Hubert Charuel

 

Ημερομηνία:

Αθήνα: 20 ως 28 Μαρτίου 2018
Θεσσαλονίκη: 29 Μαρτίου ως 4 Απριλίου 2018

Τοποθεσία:

Αθήνα: Δαναός, Άστορ, Γαλλικό Ινστιτούτο | Θεσσαλονίκη: Κινηματογράφος Ολύμπιον - Αίθουσα Παύλος Ζάννας

Eισιτήρια:

Γενική είσοδος στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών: 5 €
Τιμές εισιτηρίων στους κινηματογράφους ΔΑΝΑΟΣ, ΑΣΤΟΡ: Γενική είσοδος 6 €, μειωμένο: 5 €

Πληροφορίες / Κρατήσεις εδώ| Facebook: Festival du Film Francophone de Grèce