HomeBLOGSΑυτή η ετήσια διοργάνωση στην Ιαπωνία γιορτάζει τον «φαλλό» όπως καμία άλλη!...

Αυτή η ετήσια διοργάνωση στην Ιαπωνία γιορτάζει τον «φαλλό» όπως καμία άλλη! Ο θρύλος πίσω από την πιο shocking γιορτή του πλανήτη!

Μήπως έχετε στα σχέδιά σας ένα ταξίδι στην Ιαπωνία αυτή την Άνοιξη; Τότε ίσως θα θέλετε να τσεκάρετε τα παρακάτω.

 

Το φεστιβάλ Shinto Kanamara Matsuri μοιάζει σαν μια κοινή γιορτή με κόσμο στους δρόμους μέχρι να δείτε τα μεγάλα αντρικά μόρια. Και δεν μιλάμε μόνο για ομοιώματα, αλλά και για λαχανικά και γλειφιτζούρια με το ίδιο σχήμα.

 

 

Πλέον, το φεστιβάλ είναι μια σύναξη ανθρώπων που κρατούν διαφορετικού σχήματος φαλλούς προκειμένου να ενημερώσουν για την πρόληψη του HIV, αλλά οι ρίζες αυτής της γιορτής είναι πολύ πιο «σκοτεινές».

 

 

Ο μύθος λέει σύμφωνα με το βιβλίο The Island of Women του  Basil Hall Chamberlain, ότι ένας ζηλόφθονος δαίμονας με μυτερά δόντια, κρύφτηκε μέσα στον κόλπο μιας νεαρής γυναίκας. Ο δαίμονας τον ερωτεύτηκε και δάγκωσε τα αντρικά μόρια δύο νεαρών αντρών που την παντρεύτηκαν κάθε φορά την νύχτα του γάμου τους. Μετά από αυτό η γυναίκα ζήτησε βοήθεια από έναν σιδερά ο οποίος και κατασκεύασε έναν σιδερένιο φαλλό προκειμένου να σπάσει τα δόντια του δαίμονα». Εκατοντάδες χρόνια μετά, οι ντόπιοι κουβαλούν έναν ξύλινο φαλλό ύψους 2,5 μέτρων και βάρους 280 κιλών σε έναν βωμό που ονομάζεται Tagata Jinja.

 

 

Όλα τα κέρδη από την διοργάνωση πηγαίνουν στην έρευνα κατά του AIDS. Να σημειωθεί ότι δεν είναι η μοναδική «φαλλική» γιορτή στην Ιαπωνία, μιας και υπάρχει ακόμα μια ονόματι  Hōnen Matsuri η οποία και αυτή λαμβάνει χώρα κάθε άνοιξη στην περιοχή Komaki.

 

Για σένα που λες ότι η χειρότερα από την Ελλάδα δεν θα βρεις…

Πως τα social media έγιναν το νέο e-drug του κόσμου. Πόσο εύκολη είναι η απεξάρτηση όμως;

Διαβαστε επισης

loading...