Home BLOGS Γιατί το Octoberfest είναι ο μόνος λόγος να πεις Ich liebe dich Deutschland

Γιατί το Octoberfest είναι ο μόνος λόγος να πεις Ich liebe dich Deutschland

0
504

Στην μπύρα έχθρα δεν χωρά πόσο μάλλον σε ένα φεστιβάλ μπύρας. Kαι ας σε πουν Γερμανοτσολιά και ότι άλλο θέλουν…

 

Η μεγαλύτερη αλκοολική γερμανική γιορτή, η 183η κατά σειρά, φτάνει και φέτος στο τέλος της, με λίγα εικοσιτετράωρα να της μένουν και εμάς να κλαίμε την μοίρα μας γιατί δεν καταφέραμε να τσουγκρίσουμε τα πήλινα βαυαρικά ποτήρια μας για ακόμα μια χρονιά.

 

Image result for oktoberfest 2016

 

Από τις 17 Σεπτέμβρη όπου και σήμανε η έναρξη του πιοτού, μέχρι και σήμερα 3 μέρες πριν την λήξη, πάνω από 5 εκατομμύρια αλλοδαποί και ντόπιοι έκαναν το πέρασμά τους από τα κιόσκια μπύρας, γεμίζοντας τα ποτήρια τους, τα πιάτα τους αλλά και τα αφτιά τους με τα happenings και τις συναυλίες που διοργανώθηκαν. 15 μέρες απόλυτης κραιπάλης με μπύρες που δύσκολα θα βρεις εκτός διοργάνωσης εκτός και αν το θέμα «μπύρα» το έχεις σπουδάσει και ξέρεις τα σωστά τα ελληνικά τα στέκια για γνήσιες βαυαρικές, μοναστηριακές και ότι άλλο θες μπύρες.

 

Image result for oktoberfest 2016

 

Η γιορτή διοργανώθηκε πρώτη φορά το 1810 ως το γαμήλιο πάρτι του Βαυαρού πρίγκιπα Λουδοβίκου του Α’ και έκτοτε γίνεται ανελλιπώς κάθε χρόνο με μόνο δύο εξαιρέσεις λόγω πολεμικών συγκρούσεων κερδίζει κάθε χρόνο έδαφος στις προτιμήσεις και τις «κοιλιές» των φαν αυτού του αλκοόλ και αυτό φαίνεται από την χαρά που κάνουν και τα ταξιδιωτικά γραφεία παντός χώρας με ειδικές εκδρομές μόνο για το εκάστοτε Octoberfest.

 

Image result for oktoberfest 2016

 

Μια γιορτή για μικρούς (άνω των 18 βέβαια) αλλά και για μεγάλους, όπου φυλετικές διακρίσεις, οικονομικές κρίσεις και γενικά προβλήματα της καθημερινότητας δεν χωράνε στα ποτήρια του λίτρου…

 

Μην το σκέφτεσαι πολύ…αρκετά χρόνια έχασες ακούγοντας απλά το πώς είναι. Του χρόνου μια δοκιμή είναι που θα σε πείσει.

 

Image result for oktoberfest 2016

 

Γιατί το trend των escape rooms έπιασε για τα καλά στην Αθήνα;

Νέο trending ταξιδιάρικο κομμάτι με beat που δύσκολα δεν θα σου κολλήσει και γερή δόση από… Daft Punk