Home BLOGS Ψήφιζουμε Αθηναϊκή βόλτα. Πέντε αξιοθέατα στο κέντρο που οφείλεις να πας περπατητό..

Ψήφιζουμε Αθηναϊκή βόλτα. Πέντε αξιοθέατα στο κέντρο που οφείλεις να πας περπατητό..

0
1215

Αν είσαι Αθηναίος και δεν έχεις πάει έστω μια φορά, καταρχάς δεν είσαι τελικά Αθηναίος, και κατά δεύτερον βάλε αθλητικά και ξεκίνα. Για τους επισκέπτες της ελληνικής πρωτεύουσας, πρόκειται για μια βόλτα μαγική, που αν την κάνει κανείς, μπορεί να πει ότι την είδε «όλη» την Αθήνα.

 

Δεν βάζουμε μέσα την Ακρόπολη ως Ακρόπολη, γιατί εκεί… όλοι έχουν πάει ή είναι ένα αξιοθέατο που όλοι επισκέπτονται όπως και να έχει. Εμείς θα σου προτείνουμε «άλλα κόλπα» που συνήθως δεν περιλαμβάνονται σε τουριστικά πακέτα.

 

Το παζάρι στο Μοναστηράκι

 

Image result for Μοναστηράκι παζάρι

 

Μιλάμε στον απανταχού παρών retro-maniac… Το κυριακάτικο Γιουσουρούμ, που στήνεται στην πλατεία από παλαιοπώληδες, πλημμυρίζοντάς τον χώρο με φωνές προκαλώντας τον κόσμο που βολτάρει να αγοράσει συλλεκτικά και παλιομοδίτικα πράγματα, από έπιπλα μέχρι δίσκους και από κοσμήματα μέχρι κουζινικά που σίγουρα δεν θα βρεις σε κανένα άλλο μαγαζί.

 

Τα Αναφιώτικα

 

Image result for Αναφιώτικα

 

Αν μια γειτονιά είναι ομορφότερη της Πλάκας, την οποία και αναφέρουμε πιο κάτω, τότε αυτή είναι τα Αναφιώτικα. Μια κυκλαδίτικη γωνιά στο κέντρο της Αθήνας όπου ο χρόνος από ότι φαίνεται δεν την έχει αγγίξει εδώ και καιρό…

 

Βόλτα στον Εθνικό Κήπο

 

Related image

 

Για όσους άπιστους δηλώνουν ότι η Αθήνα δεν έχει πράσινο, τα 155 περίπου στρέμματα του Εθνικού Κήπου έρχονται να σας διαψεύσουν. Ιδανικός περίπατος μιας ζεστής μέρας, όπου ο καθένας βρίσκει δροσιά κάτω από τα δέντρα, παρατηρώντας ότι πανίδα κυκλοφορεί εκεί μέσα. Τι περιμένεις λοιπόν; Καφέ ανά χείρας και πάμε..

 

Πλατεία Συντάγματος

 

Image result for Πλατεία Συντάγματος

 

Είτε μείνεις εκεί, είτε κατηφορίσεις για Ερμού ή καλύτερα Μητροπόλεως, τον καφέ τον παραδοσιακό θα τον πιείς. Αν ψάξεις δε, θα τον πιείς σερβιρισμένο στο μπρίκι με λουκούμι για συνοδευτικό.Για τζάμπα θέαμα κιόλας μπορείς να περιμένεις και την αλλαγή της φρουράς που αποτελεί άλλωστε και την ατραξιόν εδώ και δεκάδες χρόνια.

 

Περπάτημα στην Πλάκα

 

Image result for Πλάκα

 

Κλείνουμε με την γραφική πλευρά της Παλιάς Αθήνας, που βλέπαμε άλλωστε και στις ελληνικές ταινίες. Κουτούκια, καφετέριες και άπλα όσο πιάνει το μάτι σου, η Πλάκα ήταν, είναι και θα είναι μια μεγάααλη στάση σε όποιον αποφασίσει να εξερευνήσει την Αθήνα.

 

Εμπρός λοιπόν… Άνετα παπούτσια και φύγαμε!

 

Saristra Festival 2017! To μεγάλο εναλλακτικό φεστιβάλ του Ιονίου επιστρέφει

 

O Λούκας Γιώρκας βάζει ΣΤΟΙΧΗΜΑ με το νέο του single!