HomeNEWSB.A.S.E. Jump.. 5+ λόγοι που προτιμούν την Ελλάδα για ένα adrenaline boost

B.A.S.E. Jump.. 5+ λόγοι που προτιμούν την Ελλάδα για ένα adrenaline boost

H ξενόφερτη μόδα που κάνει θραύση έξω αλλά και έσω της χώρας μας. Για τους adrenaline junkies αποτελεί πρώτη επιλογή μιας και το εξιτάρισμα που προσφέρει η απόλυτη ελευθερία πτώσης μπορεί να συγκριθεί μόνο με ελεύθερη πτώση αεροπλάνου. Και ενώ στο εξωτερικό περιορίζονται οι περισσότεροι σε πτώσεις από κτίρια, με ελάχιστες εξαιρέσεις σε φυσικά τοπία, η Ελλάδα έχει να προσφέρει ακριβώς το αντίθετο.5 λόγοι ή μάλλον 5 μέρη τα οποία προτιμούνται από τους επίδοξους και ριψοκίνδυνους άλτες και συρρέει πλήθος οπαδών του σπορ.

 

Σε πιάσαμε εξαπίνης; Δεν ξέρεις καν γιατί μιλάμε και έχεις μείνει στο παρκούρ ως νέα μόδα; Δε σε θέλουμε απληροφόρητο! Ο όρος “base” προκύπτει από τα αρχικά Β (Building: κτίριο) Α (Antenna: κεραία) S (Span: γέφυρα) Ε (Earth: γη). Είναι άλμα με αλεξίπτωτο από σταθερή βάση στο κενό.Με απλά λόγια, ή “απλή αναλογική”… αν έχεις τα κότσια πάρε φόρα και πήδα. Από που; Από κτίρια, από πλαγιές, από γέφυρες.

 

Βάση ιστορίας το πρώτο base jump έγινε το 1912 από τον Franz Reichelt από το πρώτο διάζωμα του Πύργου του Άιφελ προκειμένου να δοκιμάσει την εφεύρεση του,έναν συνδυασμό αλεξίπτωτου με παλτό.. Η κατάληξη ήταν …τραγική.

 

Image result for Franz Reichelt

 

Image result for Franz Reichelt

 

 

Στην Αθήνα μέσα, ένας το τόλμησε πίσω το 2013. Βουτιά από κτίριο 80 μέτρων. Για να είμαστε ακριβείς πήδηξε από τον Πύργο των Απόλλωνα!

 

 

 

Άλλη τέτοια προσπάθεια δεν έχει επιχειρήσει κανείς. Δεν ξέρουμε αν είναι λόγω κάποιας απαγόρευσης, επικινδυνότητας ή απλά προτιμούν κάτι πιο.. φυσικό σε ότι έχει να κάνει με το τοπίο.Πόλοι έλξης για αυτό το άθλημα αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι είναι οι:

 

 

Όλυμπος

 

Το Ναυάγιο στην Ζάκυνθο:

 

Το Φαράγγι του Βίκου:

 

Σύμη:

 

Και τέλος στα Μετέωρα:

 

Video σοκ! Κοπέλα αποφασίζει να τολμήσει bungee jumbping και καρφώνεται σε πέτρες στο νερό!

 

Εντατικά μαθήματα για αρχάριους.. Γρήγορος οδηγός για γευστικό καφέ (video)

 

Διαβαστε επισης

loading...