HomeNEWSDon't panic! Η επιστήμη σου λύνει για ακόμα μια φορά τα χέρια...

Don’t panic! Η επιστήμη σου λύνει για ακόμα μια φορά τα χέρια για το πως να κάνεις το τέλειο δώρο!

Με τα Χριστούγεννα προ των πυλών, πολλοί είναι αυτοί που τρέχουν από τώρα για να αγοράσουν δώρα, ή ακόμα περισσότεροι είναι αυτοί που ακόμα το σκέφτονται για το τι θα προτιμήσουν φέτος. Λαμβάνοντας υπόψη όμως μερικές επιστημονικές συμβουλές βασισμένες σε μελέτες επιστημόνων κοινωνιολογίας και όχι μόνο, θα φτάσετε στον στόχο σας χωρίς κόπο και χρόνο.

 

Οι μελέτες βασίστηκαν σε αναλύσεις παρατηρήσεων και πειραμάτων για το πώς οι άνθρωπο αντιδρούν διαφορετικά στα δώρα που τους κάνουν αλλά και πως διαμορφώνουν τις προτιμήσεις τους. Τα αποτελέσματα εάν μπορεί να τα πει κανείς έτσι, δημοσιεύτηκαν ως ακολούθως στη New York Times:

 

Δεν είναι αναγκαίο να κάνετε ένα δώρο που θα καταπλήξει, που θα κάνει την μεγάλη εντύπωση την στιγμή που το δίνετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δίνουν σημασία σε εκείνη την στιγμή της παραλαβής του δώρου, όσο στην χρησιμότητα του και την αξία του σε βάθος χρόνου.

 

Δεν χρειάζεται να κουραστείτε, ψάχνοντας για ώρες και αναζητώντας το κατάλληλο δώρο για τον κατάλληλο άνθρωπο. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ικανοποιηθούν και με ένα δώρο που αγοράσατε στα γρήγορα (εάν είναι ακριβό ακόμη καλύτερα).

 

Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά και ξεχωριστά δώρα. Το ίδιο καλό δώρο μπορεί να δοθεί σε περισσότερους από έναν ανθρώπους, αρκεί βέβαια να μην είναι στον ίδιο χώρο. Μην ξεχνάτε ότι όσο περισσότερα δώρα αγοράζετε, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχετε για να κάνετε λάθη.

 

Αντί να ψάχνετε να κάνετε την έκπληξη σε κάποιον με το δώρο σας, είναι προτιμότερο να του χαρίσετε κάτι που σας έχει ήδη πει ότι έχει ανάγκη. Οι άνθρωποι ευχαριστιούνται περισσότερο όταν λαμβάνουν δώρα που είναι ήδη στην λίστα τους. Αρκεί πάντα να είναι μέσα στις οικονομικές σας δυνατότητες.

 

Οι νέοι στην πλειοψηφία τους  χαίρονται να παίρνουν χρήματα αντί για δώρα, ακριβώς για να τα κάνουν ό,τι θέλουν, όσο απρόσωπο και αν σας ακούγεται.

 

Εάν επιλέξετε να μοιράσετε δωροκάρτες καλό θα είναι να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο περιοριστικές για να δώσετε πολλές επιλογές στους παραλήπτες.

 

Είναι πάρα πολλές οι πιθανότητες να έχετε αναλώσει κόπο και χρόνο για να βρείτε τα δώρα σας και τελικά να μην αποζημιωθείτε με την αντίδραση του παραλήπτη. Για αυτό αν σκοπός σας δεν είναι η προσωπική σας ευχαρίστηση με τόσο ψάξιμο, μην “τρελαίνεστε” με τα δώρα.

 

Τελικά αυτό που προτείνουν οι ειδικοί; Αυθόρμητα δώρα, πρακτικά, χωρίς πολλή σκέψη. 

 

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες 2017

Για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα.. Φτιάξτε μόνοι σας ένα Christmas αρωματικό κρασί για τις γιορτινές μέρες.

Διαβαστε επισης

loading...