HomeNEWSΕφευρέσεις από το πουθενά… Πώς πράγματα που θεωρούμε δεδομένα έγιναν κατά λάθος.....

Εφευρέσεις από το πουθενά… Πώς πράγματα που θεωρούμε δεδομένα έγιναν κατά λάθος..

Θα περίμενε κανείς να είναι αποτέλεσμα χρόνιων μελετών, πειραμάτων και εμείς δεν ξέρουμε τι άλλο… Όμως η ανθρωπότητα ήρθε εδώ να σας εκπλήξει για ακόμα μια φορά μιας και η λίστα από τα ακόλουθα «εφευρέθηκε» από το πουθενά και στο ξεκάρφωτο… 

 

Το κοινό σπίρτο

 

 

Ο Βρετανός φαρμακοποιός John Walker ανακάτευε ένα δοχείο με χημικά το 1826, όταν παρατήρησε ότι ένας σβώλος από το μείγμα είχε ξεραθεί στην άκρη ενός ξύλου. Όταν προσπάθησε να τον ξύσει για να το καθαρίσει, εκείνος άναψε κι έτσι εφευρέθηκε το σπίρτο που ξέρουμε. Ο Walker πούλησε τα πρώτα σπίρτα σε ένα τοπικό βιβλιοπωλείο και τα ονόμασε “φώτα τριβής. Είχαν προηγηθεί οι προσπάθειες του Robert Boyle γύρω στα 1680 με φωσφόρο και θείο, οι οποίες όμως δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

 

Η super κόλλα

 

 

Ενώ πειραματιζόταν στα εργαστήρια Eastman-Kodak το 1942, ο Harry Coover δημιούργησε κατά λάθος μια συγκολλητική ουσία η οποία ονομάστηκε κυανοακρυλική και η οποία κολλούσε παντού. Συνειδητοποιώντας την ευρύτατη εμπορική της χρήση, ο Coover κατοχύρωσε την ανακάλυψή του και η κυανοακρυλική βγήκε στα μαγαζιά το 1958.

 

Η κοινή τσίχλα

 

 

Περίπου στα τέλη της δεκαετίας του 1860, ο Thomas Adams, ξεκίνησε να πειραματίζεται με ένα είδος γόμας από ένα δέντρο της Νότιας Αμερικής ως πιθανό υποκατάστατο του καουτσούκ. Ωστόσο, μετά από αρκετές αποτυχίες έβαλε μια μέρα ένα κομματάκι στο στόμα του από αγανάκτηση και ανακάλυψε πως του άρεσε η γεύση. Το έκοψε σε λωρίδες και το προώθησε στην αγορά ως Τσίχλες Adams το 1871.

Μήπως είναι η ευκαιρία να πειραματιστείτε και εσείς λιγάκι;

 

Τυπάκος ανεβάζει video που δείχνει πως είναι να «χάνεσαι» παίρνοντας LSD και… σου ανοίγει τα μάτια σε έναν άλλο κόσμο!

Σε τι μοναδικό κόσμο ζούμε…. Γεγονότα που στοίχημα ότι δεν τα ήξερες….

 

Διαβαστε επισης

loading...