HomeBLOGSΈνα καρναβάλι αλλιώτικο από τα άλλα.. Το story πίσω από το Βενετσιάνικο...

Ένα καρναβάλι αλλιώτικο από τα άλλα.. Το story πίσω από το Βενετσιάνικο Καρναβάλι που απαγορεύτηκε δια νόμου αλλά επανήλθε θριαμβευτικά!

Ένα καρναβάλι αριστοκρατικό θα λέγαμε, που δεν θυμίζει σε τίποτα αυτά του Ρίο αλλά και τα δικά μας…  Ένα καρναβάλι με ρίζες παλιές, που σε μαγεύει με τα χρώματα αλλά και την όλη ιστορία πίσω από την δημιουργία του.Δεν είναι τόσο τα κοστούμια όσο οι μάσκες… Για αυτές τις μάσκες σχεδόν 3 εκατομμύρια κόσμου ταξιδεύει κάθε χρόνο για να το ζήσει από κοντά.

Αποτέλεσμα εικόνας για βενετσιανικο καρναβαλι

 

Αποτέλεσμα εικόνας για βενετσιανικο καρναβαλι

 

Λέγεται ότι το Καρναβάλι της Βενετίας ξεκίνησε από μια νίκη της «Γαληνοτάτης Δημοκρατίας» εναντίον του Πατριάρχη της Ακυληίας Ουλρίκο ντι Τρέβεν κατά το έτος 1162. Σε ανάμνηση αυτής της νίκης, οι άνθρωποι άρχισαν να χορεύουν και να κάνουν συγκεντρώσεις στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. Προφανώς, αυτό το φεστιβάλ ξεκίνησε εκείνη την περίοδο και έγινε επίσημο στην Αναγέννηση.

 

Το δέκατο έβδομο αιώνα, το μπαρόκ καρναβάλι ήταν ένας τρόπος αποθήκευσης της εικόνας του γοήτρου της Βενετίας στον κόσμο. Ήταν πολύ διάσημο κατά τη διάρκεια του δέκατου όγδοου αιώνα. Ενθάρρυνε την ελευθερία και την ευχαρίστηση, αλλά χρησιμοποιήθηκε επίσης για την προστασία των Ενετών από την αγωνία για το παρόν και το μέλλον.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για βενετσιανικο καρναβαλι

 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κανόνα του βασιλιά της Αυστρίας, το φεστιβάλ είχε τεθεί εκτός νόμου εξ ολοκλήρου το 1797 και η χρήση των μασκών απαγορεύθηκε αυστηρά. Επανεμφανίστηκε σταδιακά κατά τον δέκατο ένατο αιώνα, αλλά μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα και πάνω απ’ όλα για ιδιωτικές γιορτές, όταν έγινε μια ευκαιρία για καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Αποτέλεσμα εικόνας για βενετσιανικο καρναβαλι

 

Αποτέλεσμα εικόνας για βενετσιανικο καρναβαλι

Μετά από μακρά απουσία, το Καρναβάλι άρχισε εκ νέου να πραγματοποιείται το 1979.Η Ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει πίσω την ιστορία και τον πολιτισμό της Βενετίας, και προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το παραδοσιακό καρναβάλι ως το επίκεντρο των προσπαθειών της

 

Οι μάσκες ανέκαθεν υπήρξαν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του βενετσιάνικου καρναβαλιού. Οι Βενετσιάνικες μάσκες μπορεί να είναι κατασκευασμένες από δέρμα, πορσελάνη ή χρησιμοποιώντας την πρωτότυπη τεχνική του γυαλιού. Οι αρχικές μάσκες ήταν μάλλον απλές στον σχεδιασμό, τη διακόσμηση, και συχνά είχαν μια συμβολική και πρακτική λειτουργία. Σήμερα, οι περισσότερες από αυτές κατασκευάζονται από γύψο και φύλλα χρυσού και είναι όλες ζωγραφισμένες στο χέρι χρησιμοποιώντας φυσικά φτερά και πολύτιμους λίθους για να διακοσμηθούν.

 

Μετά από όλα αυτά…. είναι να μην είναι πρώτο σε προτιμήσεις;

 

Υπάρχει τελικά true love σε fiction σχέση; Τελικά το crush-άρισμα με εικονικό χαρακτήρα είναι περισσότερο κοινό από ότι νομίζαμε..

Στοίχημα ότι δεν γνωρίζατε καν την ύπαρξή τους! Θαύματα της φύσης που δεν επισκέπτεται κανείς!

Διαβαστε επισης

loading...