HomeBLOGSJimi Hendrix, Prince, Freddie Mercury ακόμα χρυσορυχείο για δημοπράττες...

Jimi Hendrix, Prince, Freddie Mercury ακόμα χρυσορυχείο για δημοπράττες…

H απόλυτη εκμετάλλευση ακόμα και μετά θάνατον. Μια βιομηχανία χρημάτων χτισμένη πάνω στην φήμη και τον θάνατο μεγάλων μουσικών προσωπικοτήτων. 

 

Μία ακόμα δημοπρασία προσωπικών μουσικών αντικειμένων που αναμένεται να χρυσώσει τις τσέπες και του οίκου αλλά και αυτών που τα πουλούν. Αλλά και πάλι…

 

Ποιος δεν θα ήθελε στην συλλογή του, εάν έχει συλλογή δηλαδή, μία κιθάρα του Jimi Hendrix ο οποίος έφυγε τόσο άδοξα και τόσο νωρίς; Η εν λόγω ακουστική κιθάρα Epiphone ήταν στην κατοχή του για τρία χρόνια από όταν την αγόρασε μόλις 25 δολάρια από δεύτερο χέρι για την περιοδεία του το 1967. Μάλιστα οι εκτιμητές διαβεβαιώνουν ότι λόγω του ότι είναι ακουστική, ο γνωστός ροκάς πολύ πιθανό να συνέθεσε ορισμένα από τα αείμνηστα κομμάτια του σε αυτή.  Και μπορεί η κιθάρα να κόστισε μόλις 25 δολάρια, τώρα η τιμή εκκίνησής της είναι τα 101.000 δολάρια.

 

Ακόμα μια κιθάρα στην δημοπρασία, η οποία κατασκευάστηκε ειδικά μετά από παραγγελία από τον πρόσφατα αποθανόντα Prince, την οποία και χρησιμοποιούσε σε περιοδεία του το 1993, εκτιμάται ότι θα φτάσει άνετα τις 30.000 δολάρια στον οίκο Bonhams του Λονδίνου.

 

Ένα πιάνο Boesendorfer που έπαιζε ο Freddie Mercury των Queen θα βρίσκεται επίσης εκεί, αλλά τιμή εκκίνησης δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Τρομάζουμε και μόνο στην ιδέα του πόσο μπορεί να πιάσει ένα τέτοιο μουσικό όργανο.

 

Άλλα αντικείμενα που θα βγουν στο σφυρί είναι ένα φανταχτερό σακάκι που φορούσε ο Keith Richards των Rolling Stones Ρόλινγκ Στόουνς, σπάνια αυτοπροσωπογραφικά σκίτσα των Beatles που φέρουν την υπογραφή του βρετανικού συγκροτήματος και άλλα πολλά…

 

Διαβαστε επισης

loading...