HomeNEWSΉταν ένας Ρώσος, μια Αμερικανίδα και ένας Γάλλος, και πάνε στο διάστημα…...

Ήταν ένας Ρώσος, μια Αμερικανίδα και ένας Γάλλος, και πάνε στο διάστημα… Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο αλλά μιλάμε για ρεκόρ!

Το διάστημα χρόνια δεν κοιτά…. No age no limits για το άγνωστο και το ρεκόρ ανήκει σε μία Αμερικανίδα! Οκ, η ηλικία της επί γης δεν θα προξενούσε καμία μα καμία έκπληξη. Άλλωστε τα 50 είναι τα νέα 40 κτλ… Όμως το γεγονός ότι η Peggy Whitson της NASA στα 56 της πήγε πάλι στο διάστημα αποτελεί ρεκόρ απλά δεν μας αρέσει ο χαρακτηρισμός «γηραιότερη».

 

Image result for whitson nowitzki pesquet

 

Πίσω στο «ανέκδοτο» λοιπόν… Η Αμερικανίδα Peggy Whitson, o Ρώσος κοσμοναύτης Oleg Nowitzki και ο Γάλλος Thomas Pesquet από το ESA εκτοξεύθηκαν χθες βράδυ από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν με κατεύθυνση το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), σε ύψος 420 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη καθιστώντας την Whitson την μεγαλύτερης ηλικίας αστροναύτη που έχει ποτέ ταξιδέψει στο διάστημα.

 

Image result for whitson nowitzki pesquet

 

Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη γυναίκα που είχε διοικήσει τον ISS και επίσης κατείχε το ρεκόρ παραμονής στο διάστημα για γυναίκα και μπορεί τώρα να σπάει ένα ρεκόρ, θα σπάσει και άλλα δύο μέσα στον επόμενο χρόνο, μιας και θα μείνει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στο διάστημα, αλλά και θα αναλάβει για ακόμα μια φορά την διοίκηση του ISS. Κάτι που καμία γυναίκα δεν έχει ξανακάνει.

 

Και ύστερα σου θέτει ο ΟΗΕ πρέσβειρα γυναικείων δικαιωμάτων την «Wonder Woman»…

 

Aποστολή “Μετέωρα”. Όλη η μαγεία τους μπροστά σας, όσο μπορεί αυτή να αιχμαλωτιστεί σε ένα videο!

Τρία ταξίδια που πρέπει να κάνει κανείς κάποια στιγμή στην ζωή του…

Διαβαστε επισης

loading...